Plofkraak op bankautomaat in Eupen

BELGAONTHESPOT
Afgelopen nacht hebben onbekenden de bankautomaat aan de buitenzijde van het postkantoor in Eupen opgeblazen. Drie verdachten worden opgespoord. Dat meldt de procureur des Konings van Eupen, Andrea Tilgenkamp. 

De plofkraak gebeurde rond 4 uur in de ochtend. De bankautomaat bevond zich aan de buitenkant van het gebouw, in de Schoolstraat. Over de precieze werkwijze van de daders wilde de procureur niet veel informatie kwijt. Zeker is dat er geweld is gebruikt. Tot enkele kilometers in de omtrek werd een ontploffing gehoord. Niemand raakte gewond, er is wel veel schade aan het postkantoor en aan de naburige gebouwen, waarvan de ruiten zijn gesneuveld. Bij aankomst van de ordediensten werd eerst de ontmijningsdienst ingezet, om zeker te zijn dat alle ontploffingsgevaar was geweken.

Volgens de procureur des konings is het nog te vroeg om te weten of er een verband is met andere, gelijkaardige overvallen, zoals die in de buurt van Visé (Wezet). “Het onderzoek van de gerechtelijke politie is nog maar pas gestart. Op basis van de beelden van bewakingscamera’s weten we wel dat de daders met drie waren. Ze zijn op de vlucht geslagen met een donkerkleurige Audi break, in de richting van Duitsland”. Of er buit is gemaakt, werd niet meegedeeld.

Getuigen van de overval of van verdachte handelingen in de buurt, wordt gevraagd zich te melden bij de politie op het nummer 087/59.92.66. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.