Ploeg van RTL aangevallen terwijl ze reportage draaide over gele hesjes

RTL
Een nieuwsploeg van RTL is vanmiddag lastiggevallen toen ze een reportage aan het draaien was over een bijeenkomst van de gele hesjes in Namen. De Franstalige zender diende een klacht in.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De ploeg wilden een interview doen, maar dat was buiten enkele betogers gerekend. Een journaliste en een cameravrouw werden geduwd en de camera raakte beschadigd. De betoging telde enkele honderden deelnemers.

Een tiental gele hesjes demonstreerden vanmiddag aan het Proximus Center in de Veldstraat in Gent.
BELGAONTHESPOT Een tiental gele hesjes demonstreerden vanmiddag aan het Proximus Center in de Veldstraat in Gent.

Gele hesjes in Gent
In Gent demonstreerden vanmiddag een tiental gele hesjes aan het Proximus Center in de Veldstraat. Ze zijn solidair met de werknemers van Proximus, nadat het bedrijf een grote ontslagronde heeft aangekondigd. De actievoerders deelden pamfletten uit waarin ze aansturen op de nationalisering van Proximus, goedkopere benzine en beter openbaar vervoer.

De betogers vonden dat politici “moeten stoppen met graaien” en dat er over belangrijke zaken bindende referenda moeten komen. Ook actiepunten als hogere pensioenen vanaf een lagere pensioenleeftijd stonden in het pamflet. De actie verliep vreedzaam.

Donderdag voerden in Gent een tiental gele hesjes actie aan de gebouwen van de federale overheidsdienst Financiën. Dat was een andere cluster van de protestbeweging.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • joannes Roderigas

  de reporters hadden daar niet moeten zijn. wat met de private? alsze die beelden testen uitzenden komen er gegarandeerd klachten over. want wie gaat akkoord gaan.

 • Jan Verdeghem

  Die gele hesjes zijn geen vreedzame betogers maar oproerkraaiers die er plezier in vinden vernielingen aan te richten en cameraploegen aan te vallen. Oppakken en goed straffen!

 • guido vermeyen

  De gele hesjes klagen de politici aan : groot gelijk.

 • Bob Bedford

  Als de media geen "ambras" kan vaststellen zorgen ze er zelf voor dat er "ambras" komt zodat ze een hoogtepunt hebben met zichzelf als onderwerp. Ideaal om zelf beroemd te worden, zoals die juffrouw reporter die middenin een roepende en schreeuwende hoop ging staan en dan verkondigde dat ze langs alle kant aangevallen werd, wat in feite wat duw en trekwerk was zoals er op een betoging zo vaak is...objectieve verslaggeving ? Ik dacht het niet !