Plant Ikea nieuwe winkel nabij Antwerpen-Luchtbal?

BELGA
Meubelgigant Ikea denkt erover een tweede winkel te openen in het Antwerpse. Vanuit het stadsbestuur werkt men aan de ontwikkeling van de Havanasite in Antwerpen-Luchtbal, zo staat vandaag in Gazet van Antwerpen. "De Havanasite is een interessante optie voor ons", klinkt het bij Ikea, die eerder al aangaf een tweede winkel te willen, naast Ikea Wilrijk.

Antwerps schepen van Stadsontwikkeling Rob Van de Velde werkt momenteel aan de ontwikkeling van de site vlakbij de Noorderlaan en de Havanastraat, op de plaats van de voormalige politieschool. Hij wil er grootschalige detailhandel, die zo'n 450 jobs zou opleveren. Momenteel zou een ruimtelijk uitvoeringsplan worden aangepast en komt er later een openbare verkoop. Van de Velde zegt voor de locatie alvast "een keten als Ikea voor ogen te hebben".

"De site is mogelijk een interessante locatie", stelt woordvoerder Annelies Nauwelaerts vandaag, die ook bevestigt dat er al met "betrokken overheden" werd gesproken. "Als er een openbare verkoop van de gronden komt, zullen we zeker met interesse kijken, maar we kunnen nu niet met 100 procent zekerheid zeggen dat we zouden inschrijven."

Mobiliteitsdruk

Wel ziet men voordelen van de site: "Ze ligt in noorden van Antwerpen, is bereikbaar met het openbaar vervoer, en zou ook de mobiliteitsdruk op Ikea Wilrijk kunnen wegnemen. De Havansite is dus een interessante optie voor ons."

Ook wordt gesuggereerd dat de tweede, noordelijke winkel Belgisch cliënteel kan aantrekken dat nu in het Nederlandse Breda winkelt. "Uiteraard willen we graag dat de klanten uit het noorden van Antwerpen ook in België hun aankopen kunnen doen", zegt Nauwelaerts nog.

Ook over eventuele jobs wil men nog geen harde uitspraken doen, al wordt erop gewezen dat een winkel al snel meer dan 300 jobs oplevert.