Plan tegen criminaliteit op Brussels Airport in de maak

Ine Van Wymersch, de nieuwe procureur des konings van Halle-Vilvoorde.
BELGA Ine Van Wymersch, de nieuwe procureur des konings van Halle-Vilvoorde.
Ine Van Wymersch, de nieuwe procureur des konings van Halle-Vilvoorde, werkt aan een plan om de criminaliteit op de luchthaven van Zaventem te bestrijden. In de krant La Dernière Heure legt ze uit waarom.

Brussels Airport heeft niet alleen te kampen met een terreurdreiging. Er zijn ook de problemen van drugshandel, namaak, valse documenten, enzovoort. Er is dus nood aan een globale visie, waarbij men zicht heeft op wat er zich afspeelt in de vertrek- en aankomsthal en van de leveringszone tot op de tarmac, klinkt het. 

"De luchthaven van Zaventem is een mini-dorp. Politiezones hebben de plicht om een veiligheidsplan op te stellen, maar dat was niet het geval voor de luchthaven. Ik denk dat dat moet veranderen", zegt Van Wymersch in de krant. "Dat moet veranderen want er zijn verschillende veiligheidsspelers actief op Brussels Airport. Er is de douane, luchthavenpolitie, federale gerechtelijke politie, ... We moeten streven naar meer samenwerking, maar daarvoor is een globale visie nodig. Vandaag moeten we vaststellen dat onze informatiepositie te zwak is. We moeten die versterken", zegt de nieuwe procureur. 

Ze hoopt alles onder controle te hebben aan het einde van haar mandaat, binnen vijf jaar. Ze pleit in de krant alvast voor meer middelen voor de politie.
12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Betty Taildeman

  Ik wens de nieuwe procureur veel succes maar vooral veel moed. Op de steun van het Gemeenbestuur van Zaventem (VLD) moet ze niet rekenen. Niet alleen de luchthaven maar ook de deelgemeenten van Zaventem hebben te maken met criminaliteit. Iedereen weet het, maar men wil of mag het niet zien. Wel, ik zie het elke dag.

 • Cecarine De Smet

  Een goed idee. Maar laat het niet te lang in de maak zijn. Veiligheid boven alles....maar misschien ook op andere luchthavens zoals Charleroi bv. Maar vergeet de rechtbank ook niet he....een vrouw die er iets aan doet!! Super!!

 • François Vande Wynckel

  Ik vind dat goed, een procureur die zegt wat haar doel is, wat ze wil bereiken. Men zou haar daarvoor moeten steunen maar weer is het voor sommigen niet goed genoeg. Soms begrijp ik die mensen niet.

 • Jan Van Rompaey

  Wij vragen allemaal om juiste beslissingen, geen vriendjespolitiek.

 • Danny Holdensrath

  Allé ze gaan beginnen met een plan te maken, wat een voorruitgang.