Piloten Brussels Airlines dreigen met hardere acties

BELGA
Indien het management van Brussels Airlines volgende week niet ingaat op de eisen van de piloten, dan zijn hardere acties dan de huidige stiptheidsacties niet uitgesloten. Dat zegt vakbondsman Paul Buekenhout (LBC).

De piloten van Brussels Airlines startten vorige week stiptheidsacties. Ze klagen aan dat er in een reeks dossiers - over bijvoorbeeld de vliegtijden en de pensioenen - geen vooruitgang wordt geboekt. Ook eisen ze meer loon. "De piloten willen mee kunnen genieten van de gunstige wind bij Brussels Airlines", aldus Buekenhout.

Die stiptheidsacties werden ook deze week voortgezet, maar staan wel op een laag pitje. Gevolgen voor de vluchten van Brussels Airlines zijn er niet.

Volgende week zitten de bonden opnieuw samen met het management van de luchtvaartmaatschappij. "De stiptheidsacties waren een eerste signaal. Als het management niet luistert, zijn hardere acties zeker niet uitgesloten", klinkt het.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.