Pieter De Crem (CD&V) schiet Vivaldi-coalitie af: “Wie denkt dat wij daarin stappen, leeft in virtuele realiteit”

Pieter De Crem (CD&V)
Photo News Pieter De Crem (CD&V)
Wie denkt dat CD&V wel zal plooien en in een Vivaldi-coalitie (met socialisten, liberalen en groenen) zal stappen, leeft “in een virtuele realiteit”. Dat heeft federaal minister Pieter De Crem woensdag verklaard op de Franstalige nieuwszender LN24. “Voor ons is dat irreeël. Dat bestaat niet”.

“De droom of de virtuele realiteit waarin de Franstalige politieke wereld zich bevindt, en waarvoor men een naam in het leven heeft geroepen - de Vivaldi-coalitie, waarvan niemand de partituur kent -, die is voor ons irreeël. Dat bestaat niet”, aldus De Crem.

Hij ontkent dat zijn partij aan N-VA kleeft. “Maar we hebben de verkiezingen verloren en we hebben lessen getrokken. We zijn nationaal nog maar de zesde partij. Het is niet aan ons de rol te spelen van diegene die de regering zal leiden”. Wel geeft De Crem aan dat CD&V “de formatie wil faciliteren”.
127 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Erwin Fiers

  Er komt een paars-groene regering zonder CD&V.Uit schrik voor het VB

 • Herman Cohen

  De Crem heeft net zoveel sociaal gevoel als Trump. De man hoort al langer niet thuis bij CD&V er wacht hem een carriere bij NVA of VB.

 • Jozef Hendrickx

  Mijnheer Verlryrn in Zwitserland werkt dit om dat de bevolking dat via een binnend referendum rechtstreeks invloed heeft op de beslissingen van de regering . In Belgie wil geen ,geen enkele partij een bindend referendum , dus ?

 • Herman Geerts

  @Gunther Verleyen. Dit zou idd een ideaal scenario zijn, doch hiervoor moet de grondwet gewijzigd worden en welke partij gaat dit goedkeuren? Mi geen enkele, want de politieke cultuur in België is : postjes pakken.

 • azaire vanhoutte

  geef ons maar nieuwe verkiezingen ,en dan zien we wel wat de echte Belgen willen ,confederatie is het beste wat er is binnen het land België België blijft en iedereen is tevreden.