Pierson krijgt levenslang voor moord op 14-jarige Béatrice

Jérémy Pierson. Inzet: Béatrice Berlaimont.
Belga Jérémy Pierson. Inzet: Béatrice Berlaimont.
Het hof van assisen in Luxemburg heeft Jérémy Pierson veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de moord op de 14-jarige Béatrice Berlaimont. Er werd geen rekening gehouden met verzachtende omstandigheden.

Het meisje werd in november 2014 in Aarlen ontvoerd door Pierson toen ze naar school wandelde. In een gestolen auto bracht hij haar eerst naar een kazerne in Aarlen en daarna naar een jagershut in een bos net over de Franse grens. Naar eigen zeggen liet hij haar daar achter. Toen hij acht dagen later terugkeerde, trof hij haar dood aan. Het lichaam dumpte hij in het bos van Sesselich, bij Aarlen. Daar werd ze op 1 december door een wandelaar gevonden. 

Ruim een week later kon Pierson opgepakt worden, hij had toen ook al een 21-jarige automobiliste verkracht. Het DNA dat op de broek van dat slachtoffer gevonden werd, stemde overeen met dat op het lichaam van Béatrice. De dader stond in totaal voor 27 feiten terecht, hij werd vrijgesproken voor de verkoop van cocaïne en MDMA.

Naast levenslang werd Pierson ook veroordeeld tot een terbeschikkingstelling van 15 jaar. De jury ging voor de zwaarst mogelijke straf omdat de extreme feiten met ontzettend veel kilte gepleegd werden. "Hij toonde een ontoelaatbaar misprijzen voor het leven en de integriteit van anderen", klonk het. Pierson aanhoorde het vonnis zonder de minste emotie.

BELGA2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Denise Smeyers

    Het is nu hopen dat hij ook zijn volledig straf moet uitzitten en niet zoals altijd vervroegd kan vrij komen

  • DIRK JULIUS VANDESSEL

    Terecht !