Pierre Serry blijft drie maanden langer in de cel

PHOTO_NEWS
In de zaak van de kasteelmoord blijft Pierre Serry drie maanden langer aangehouden. Dat besliste de Brugse raadkamer. Serry wordt verdacht van een rol als tussenpersoon bij het beramen van de moord op kasteelheer Stijn Saelens.

Serry wordt door de speurders gezien als een belangrijke schakel bij het beramen van de kasteelmoord. Hij zou in opdracht van zijn vriend -dokter Gyselbrecht- het moordcommando samengesteld hebben. Het lichaam van de vermoorde kasteelheer werd bovendien op een stuk grond van Serry in Sint-Maria-Aalter teruggevonden.

Drie maanden geleden slaagde het gerecht er al in om één van de uitvoerders van de moord te ontmaskeren. De ondertussen overleden Eindhovenaar bleek in de maanden voor de moord regelmatig contact gehad te hebben met Serry. Het parket van Brugge gaf afgelopen vrijdag aan dat het in Nederland gericht voortzoekt naar mogelijke uitvoerders van de moord op Stijn Saelens uit Wingene.

De raadkamer acht de verdere aanhouding van Serry noodzakelijk in het belang van het onderzoek. Als hij tegen de de beslissing in beroep gaat, verschijnt hij binnen de twee weken in Gent voor de kamer van inbeschuldigingstelling.