Pierre Kompany: "Mocht ik alleen
'vader van' zijn, dan stond ik hier niet"

Pierre Kompany, vader van Vincent, wordt de eerste zwarte burgemeester van België

vincent duterne / photonews
Pierre Kompany (71) wordt de eerste zwarte burgemeester van België. De eerste ook die hier acht jaar lang als sans-papier heeft verbleven. En dat een ex-politiek gevangene nog eens burgemeester werd, is ook al lang geleden. In Vlaanderen kennen we Pierre Kompany bijna uitsluitend als de vader van Vincent, maar in Ganshoren weten ze al jaren dat hij veel meer verdiensten heeft.

Pierre Kompany mankt. Hij heeft iets aan de kuit, daar waar ook Vincent zo vaak last heeft. “Op de laatste campagnedag opgelopen. Ik wilde iemand op een balkonnetje een pamflet geven, ik heb gesprongen en bij het neerkomen moet ik iets gescheurd hebben. Als het wat kalmer is, laat ik er eens naar kijken.” Een man van 71 die springt en zich door mankementen niet laat afremmen, dat is Kompany. Met gemak kan hij tien jaar liegen over zijn leeftijd. Wat hij mist aan rimpels, heeft hij te veel aan energie.

Je hebt 18% van dit artikel gelezen
33 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Frederic De Vlaming

  Nog wa sociale fraude zaakjes afwerken.. triestig we mogen trots zijn..

 • Johan Van Biesen

  Hij zal dan niet meer elke dag in het café Les Grands Ducs zittten te niksen, hopelijk. Het is niet omdat je een 'ingenieurs diploma' hebt dat je slim bent, hij is het perfecte voorbeeld hiervan, probeer daar eens een deftige conversatie mee te hebben, good luck...

 • herman de genst

  politiek doet mij niets , onbetrouwbaar , hypocriet enz . wat mij wel interessant lijkt is hoe mensen zouden denken moesten ze bv 30...40 jaar in de toekomst kunnen kijken . hoe zouden de verkiezingsuitslagen dan zijn geweest ?

 • jos indigne

  Als hij enkel de Belgische nationaliteit bezit ( zijn oorspronkelijke ingeleverd heeft )

 • Christiaan Goethals

  Ik ken Pierre niet, maar gezien de opvoeding die hij heeft meegeven aan Vincent, zal hij zeker op de juiste plaats staan.