Philippe Muyters beslist nog niet over ruimtelijke ordening

Vlaams minister van Ruimtelijke Ordening Philippe Muyters.
PHOTO_NEWS Vlaams minister van Ruimtelijke Ordening Philippe Muyters.
De laatste beleidsvisie over de Vlaamse ruimtelijke ordening liep af in 2007. Het Beleidsplan Ruimte ligt klaar. Maar Vlaams minister van Ruimtelijke Ordening Philippe Muyters (N-VA) besliste er niet over te beslissen, schrijft De Tijd.

Vlaanderen is 13.500 vierkante kilometer groot. Op die oppervlakte moeten we wonen, werken, ons verplaatsen en ontspannen. De komende jaren zal de bevolkingsgroei de druk op de ruimte alleen maar verhogen. Daarom zocht de Vlaamse regering een nieuw helikopterzicht op de ruimtelijke planning. De vorige langetermijnvisie liep af in 2007.

Administratie en experts staken de koppen bij elkaar om de krijtlijnen te tekenen hoe Vlaanderen er in 2020 en 2050 moet uitzien. De administratie legde enkele maanden geleden de laatste hand aan dat Beleidsplan Ruimte. Een beslissing volgt niet meer. "Er is niet voldoende draagvlak om de definitieve test door te duwen", zegt het kabinet-Muyters. "Wanneer maatschappelijke organisaties en experts niet achter de beleidsvisie staan, wordt het plan een doodgeboren kind."