Philippe De Backer haalt uit naar Bart De Wever: "Geen nood aan burgemeester die alleen pleit voor eigen kiespubliek"

Philippe De Backer (Open Vld).
Benoit De Freine Philippe De Backer (Open Vld).
De Antwerpse Open Vld heeft vanavond de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen afgetrapt op het Eilandje. Lijsttrekker en kandidaat-burgemeester Philippe De Backer haalde, zonder hem bij naam te noemen, opnieuw uit naar huidig burgemeester Bart De Wever (N-VA).

"We hebben geen nood aan een burgemeester die alleen pleit voor eigen kiespubliek", zei hij. "Maar wel aan een burgemeester die ervoor zorgt dat iederéén zich thuis kan voelen in de stad."

De Backer ziet naar eigen zeggen bij andere partijen dat "het groepsdenken terug is, zowel op links als op rechts" en dat "er verdeeldheid wordt gezaaid". De liberalen ziet hij daarentegen als "vrijheidsstrijders" die ervoor willen zorgen dat "Antwerpen kansen geeft aan élke Antwerpenaar".

Open Vld presenteert aan de Antwerpse kiezer een programma rond thema's als mobiliteit en leefbaarheid. De partij wil het Area 2020-project dat kinderen in bepaalde wijken meer kansen wil bieden om zich te ontwikkelen, uitbreiden. Ook een Antwerps vervoersbedrijf staat hoog op de agenda, net als veilige en vlot doorstromende fietsinfrastructuur. 

Op het vlak van veiligheid willen de liberalen stadsmariniers aanstellen met een grote autonomie in wijken. Open Vld zegt ook in meer participatie te geloven, bijvoorbeeld in de vorm van een stedelijke burgerbegroting naar het voorbeeld van het district Antwerpen. 

"We hebben de voorbije jaren het grootste deel van ons programma kunnen uitvoeren, maar er is nog werk aan de winkel", stelt De Backer. "Antwerpen is niet perfect, maar ik geloof erin dat we er de mooiste stad ter wereld van kunnen maken."

Op de stedelijke Open Vld-lijst wordt De Backer gevolgd door strafpleiter Erica Caluwaerts, onderwijsschepen Claude Marinower en Vlaams parlementslid Willem-Frederik Schiltz. Schiltz trekt ook de provincielijst.
BELGA Op de stedelijke Open Vld-lijst wordt De Backer gevolgd door strafpleiter Erica Caluwaerts, onderwijsschepen Claude Marinower en Vlaams parlementslid Willem-Frederik Schiltz. Schiltz trekt ook de provincielijst.184 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Lucien Mertens

  Een VLDer die de/zijn passie (geld) preekt...heel gevaarlijk voor de portemonnee is dat. Het sneren naar de concurrentie is bij het ontbreken van argumenten dwangmatig geworden. Laat dat blauwe fabriekje nu maar mooi waar het zich het beste voelt, midden de andere grootverdieners en ceo's. Jan modaal heeft daar niets, nul, nada van te verwachten.

 • gina duribreux

  vld is normaal partije voor vrijheid en wel dit hebben ze al benadrukt met deze regering nog nooit werd zoveel vrijheid bestolen dan van deze regering en daar hoor de vld toch bij gelieve hier niet te staat liegen vld jullie woord is niets waard en woord vrijheid nooit nog gebruiken

 • Ronny Biesen

  Nog een ruziestoker

 • Marc Van der Vloedt

  Iedereen van (de) streek maken en zo zetten we een grote kaplaarzen stap in de expansie van het partijrijk, grond en gedachtegoed ! Kies goed en laat je geen tand trekken !

 • guido vermeyen

  Die blamages tegen BDW keert zich als een boemerang in zijn gezicht.