Peter De Wolf vecht zijn ontslag aan bij Raad van State

UNKNOWN

Peter De Wolf, de korpschef van de Gentse politie die recent door minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom werd ontslagen, trekt naar de Raad van State. Dat heeft vakbondsman Adile Clemmens (VSOA) gezegd.
 
Dinsdag raakte bekend dat Turtelboom (Open Vld) het advies van de Tuchtraad volgde om hem te ontslaan. Daarmee bleef ze ook haar eigen voornemen trouw. Met een ontslag via een tuchtstraf verliest De Wolf zijn graden en zijn loon, maar behoudt hij wel zijn pensioenrechten.
 
"Dubbele straf"

Adile Clemmens, de vakbondsman die De Wolf op tuchtrechterlijk vlak verdedigde, zei donderdag dat De Wolf naar de Raad van State trekt. Daar wordt niet meer over de feiten geoordeeld, maar enkel over de ontslagprocedure. Clemmens beschouwt de beslissing van de minister als een dubbele straf.
 
Peter De Wolf reed op 7 februari 2009 met een glas teveel op tegen een geparkeerde wagen op de Watersportbaan. Met de hulp van twee bevriende politieofficieren dekten ze de zaak met vervalste pv's toe. Op 10 maart bevestigde het Gentse hof van beroep de voorwaardelijke celstraf van 12 maanden, een boete van 1.660 euro en een maand rijverbod voor vluchtmisdrijf, valsheid in geschrifte en misbruik van ambt. Tegen dat arrest is een cassatieberoep hangende. (belga/dea)