Persoonlijke en medische informatie van 160.000 Belgische klanten van Allianz Partners gestolen

Illustratiebeeld
REUTERS Illustratiebeeld
Op een in augustus in Nederland gestolen back-up stonden ook gegevens van 160.000 Belgische klanten van reisverzekeraar Allianz Partners die een schadegeval of panne hadden doorgegeven. Dat is gebleken na een doorgedreven analyse die enkele maanden heeft geduurd, zo meldt het bedrijf.

In september raakte al bekend dat de gegevens van minstens 260.000 Nederlandse klanten waren gestolen. De gegevens stonden op een fysieke back-up in een kluis op een beveiligde locatie. In oktober bleek dan dat het om veel meer Nederlandse klanten ging: maar liefst 2,3 miljoen mensen waren getroffen.

Gevoelige informatie 

Nu blijkt dus dat er ook gegevens van Belgische klanten gestolen zijn. Het gaat om mensen die via hun autodealer een autoverzekering met pechbijstand bij Allianz Global Assistance hebben afgesloten en in de afgelopen vijf jaar een beroep hebben gedaan op die service. Het gaat soms om gevoelige medische informatie, maar ook om adressen en bankgegevens. De verzekeraar heeft het incident gemeld bij de Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit.

De maatschappij zegt alle betrokken klanten individueel op de hoogte te zullen brengen. Allianz Partners raadt klanten aan om waakzaam te zijn voor verdachte berichten of vreemde boodschappen in naam van de firma. Klanten kunnen voor meer informatie op de website van het bedrijf terecht, of via het gratis telefoonnummer 0800/29775, of via het e-mailadres contact.be@allianz.be.
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Tom Amonski

  Alles maar digitaal, medische-,persoons- en financiële- gegevens, vingerafdruk, irisscan, en wie weet nog ooit DNA, alles in eene pot een goed roeren en ik ben mijne buurman met de medische achtergrond van ne onbekende in australie met de vingerafdruken van iemand in frankrijk en nog platzak ook... Maar ja alles voor de veiligheid zeker...

 • Ronny Verstraete

  gezamelijk proces inspannen met meer dan 2 miljoen benadeelden elk 10 euro geven en met 20.000.000 kan met al ne keer een rechtszaakje aanspannen bij het europees hof voor een schadevergoeding te claimen van 100.000.000 euro

 • cor vermonden

  Dat zal ieder jaar erger worden mede door de onkunde van overbetaalde politici met overbetaalde teveel aan ambtenarij.

 • Van Eersel Guy

  Knap staaltje digitale onkunde

 • Michael Van Acker

  Premies gaan jaar ba jaar omhoog, net als hun winsten. Maar extra investeren in veiligheid, dat niet. Net zoals slachtoffers, denk aan zij van de aanslagen van 2016, met mondjes worden vergoed.