Persoon opgepakt in zaak vermeend verschanste man die niet thuis bleek

BELGA
In het kader van het dossier van de man van wie de politie dacht dat hij zich zaterdag verschanst had in zijn woning in Sint-Joost-ten-Node, maar die uiteindelijk niet thuis bleek, is een persoon opgepakt. Hij is ter beschikking gesteld van het gerecht en er is een onderzoek geopend. Een tweede persoon betrokken in de zaak wordt nog steeds opgespoord. Dat meldt de politie van de zone Brussel-Noord, die daarmee een bericht van La Dernière Heure bevestigt.

De man van wie de politie verkeerdelijk dacht dat hij zich verschanste, was in de nacht van vrijdag op zaterdag betrokken bij een schietincident in Sint-Joost-ten-Node. Daarbij vielen geen slachtoffers.

De politie tracht sindsdien om hem op te pakken. Volgens La Dernière Heyre kadert het dossier binnen twee afrekeningen, waarvan de eerste vrijdagnamiddag plaatsvond. Drie leden van dezelfde familie zouden afgesproken hebben met een man en hem een gebroken kaak bezorgd hebben. Om zich te wreken zou het slachtoffer tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag dan op de wagen van zijn belagers geschoten hebben.