Personeelsdirecteur brandweer maakt uitschuiver op Facebook: “Ik ben omringd door Doetnix, Kannix, Wilnix en Weetnix”

Dirk Keymolen.
Photo News Dirk Keymolen.
Ophef bij de brandweerzone Vlaams-Brabant West. Personeelsdirecteur Dirk Keymolen permitteerde zich op Facebook een Asterix-mopje dat in heel slechte aarde viel bij zijn 620 collega’s. “Soms denk ik op het werk dat ik in een strip van Asterix en Obelix zit. Ik ben omringd door Doetnix, Kannix, Wilnix en Weetnix”, stond er te lezen.

De vakbonden stuurden meteen een boze mail naar het brandweercollege, dat bestaat uit de burgemeesters met een brandweerkazerne op hun grondgebied. De verontwaardiging in de kazernes is dan ook groot. “Ons maakt hij belachelijk maar hij slaagt er zelf als personeelsdirecteur nog niet eens in om het personeelstekort van 45 man op te vullen. Wie is dan de grootste Kannix?”, klinkt het boos.

Keymolen heeft inmiddels zijn excuses aangeboden in een e-mail aan de burgemeesters en de vakbonden. Hij heeft het over ‘een stomme post die hij plaatste na een jolig moment op de personeelsdienst’. De post werd intussen ook verwijderd.

Volgens burgemeester Hans Bonte van Vilvoorde, die over ‘een zeer misplaatste post’ spreekt, wordt de zaak later deze maand wel besproken op het brandweercollege. Dan zal duidelijk worden of de uitschuiver nog een staartje krijgt.

rv

“Tot nu toe heeft Keymolen excuses aangeboden aan het college en de vakbonden. Er is echter nog niets gebeurd naar het personeel toe, ook vanuit de zone niet”, stelt vakbondssecretaris Dominiek Peeters (VSOA). 

“Het personeel tilt zwaar aan de zaak omdat Keymolen ook de personeelsdirecteur is die zich bezighoudt met de evaluatiedossiers. En als voorzitter van de jury buigt hij zich over aanwervingen en bevorderingen. Mensen die in het verleden geprotesteerd hebben tegen besparingen, krijgen er soms te horen dat ze onvoldoende loyaal geweest zijn ten aanzien van de werkgever. Alhoewel die Facebookpost ongetwijfeld humoristisch bedoeld is, neemt het personeel er aanstoot aan.”

Er werd ook een protestbrief gestuurd naar de zone die de zaak op het volgende brandweercollege zal bespreken. “Het betrof enkel een melding. Het is aan het college om te oordelen welk gevolg er hieraan moet gegeven worden.”
123 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • etienne bies

  Zeer grappig.Als je je niet aangesproken voelt kan dit geen kwaad.

 • Tom Van Ryckeghem

  @jania aaron, ik was student handel die totaal niks te maken heeft met handigheid. Fga afgelegd en geslaagd de proeven zijn echt niet zo moeilijk hoor. Fysieke proeven vergen een basis conditie en de proeven zelf qua handvaardigheid zijn echt niet moeilijk, zelf zonder voorafgaandz vooropleiding.

 • Jan Van Overveldt

  Misschien een klein vraagje voor de personeelsdirecteur, waarom trappen zoveel "vrijwillige" brandweerlieden (en ook brandweervrouwen, hé ja die bestaan ook) het af? Moeilijke vraag zeker???? Heb zelf 5 loodzware brandweer opleidingen ( en vervolgopleidingen) in het leger gevolgd, heb die daar NOOIT tegengekomen. Promotion canapé????

 • Mario Vandenbossche

  Ik ken er ook zo en de bazen zijn er dol op. Wanneer de bazen op de vloer komen, zie je ze ongelooflijk hard werken. Eens uit het zicht schieten hun gsm's weer op Facebook modus. En pas op, geregeld gaan ze een een koffie drinken in den bureau. Zijn verzieken de mentaliteit en demotiveren de anderen. En de baas zal je denken! Wel die is zich van geen kwaad bewust.

 • Tessa Vandermout

  Maar die 620 collega's hebben dat wel zelf allemaal onderling naar elkaar verstuurd voor het bij diene mens kwam en er zelf eerst hartelijk om gelachen.