Personeel ziekenhuis Aalst kreeg maandenlang te veel loon en moet nu deel terugbetalen

Het OLV-ziekenhuis in Aalst.
Photo News Het OLV-ziekenhuis in Aalst.
Iets minder dan de helft van het personeel van het OLV-ziekenhuis in Aalst heeft de voorbije 20 maanden te veel loon gekregen. Dat meldt de regionale zender TV Oost en bevestigt de directie van het ziekenhuis. Ze moeten het bedrag nu terugbetalen.

Enkele honderden medewerkers van het ziekenhuis kregen een tijdlang te veel loon, maar het ziekenhuis wil niet preciseren om hoeveel personeelsleden het precies gaat. "We betreuren dit ten zeerste", zegt woordvoerder Chris Van Raemdonck van het OLV-ziekenhuis. "We willen ons excuseren en hebben maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat dit niet meer kan gebeuren." De betrokken personeelsleden krijgen deze week te horen om hoeveel het precies gaat.

Een menselijke fout ligt aan de oorzaak waardoor enkele vaste personeelsleden die 's nachts op zon- en feestdagen werkten, meer loon hebben gekregen dan hen eigenlijk toekwam. In sommige gevallen gaat dat om kleine bedragen, maar vaak loopt het op tot enkele honderden euro. Ook over de totale som wil het ziekenhuis geen commentaar kwijt. 

Het ziekenhuis vraagt het te veel betaalde loon terug, maar belooft dat wel op een "menselijke" manier te doen. Zo zal personeelsleden bij wie dat voor moeilijkheden zorgt, een terugbetalingsplan worden aangeboden.
32 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Verlinden

  En gaan ze hun belastingsaangifte ook laten herberekenen???

 • Eida Lam

  En wiens kop gaat er rollen voor die "menselijke fout"? Wie kan in de toekomst naar diens job fluiten?

 • rudolf jacobs

  deze mensen kunnen nooit genoeg betaalt worden,zij moeten er steeds staan,steeds meevoelen,steeds moed inpraten,en er steeds zijn voor de patienten en hun families,doe het maar eens,en nu praat ik alleen nog maar van bloed en andere zaken opruimen,ik zie het turtel of crevits of de block nog niet doen hoor net zoals vele anderen respect aan het personeel

 • Peter Smets

  Er zijn er in dit land die nooit in het parlement zitten maar er toch voor betaald worden. En meer dan genoeg. Moet die dan ook zijn pree terug storten?

 • guy vermeulen

  laat hun dat geld houden,zeer zwaar werk en onder betaalt.Maar ja,de meesten die er niks mee te zien hebben zullen weer jaloers zijn. Gelijk altijd. Wij kregen over enkele jaren wel 2 keer verlofgeld, nooit uitgekomen .Dus daar moet nog veel controle op zijn?