Personeel Samusocial houdt protestactie tegen terugkeer Peraïta

Pascale Peraïta.
photo_news Pascale Peraïta.
De vakbondsdelegaties en werknemers van Samusocial houden morgen om 10 uur op de Poincarélaan in Anderlecht een protestactie tegen de terugkeer van Pascale Peraïta als directrice van Samusocial. Volgens de RTBF zal Peraïta morgen sowieso niet haar opwachting maken, maar andere bronnen spreken dat weer tegen.

Peraïta kondigde aan dat ze morgen wilde terugkeren om na haar verlof zonder wedde haar functie als directrice terug op te nemen bij de daklozenorganisatie. Dat zitje had ze al voor ze OCMW-voorzitster werd in de Stad Brussel. Na het uitbreken van het Samusocial-schandaal moest ze weliswaar ontslag nemen in die rol als gedelegeerd bestuurder en werd er ook verwacht dat ze afstand zou doen van haar functie bij Samusocial.

Volgens de RTBF zal Peraïta morgen echter sowieso verstek geven omdat haar advocaat nog over haar professionele toekomst bij Samusocial onderhandelt. Bij Samusocial zijn ze niet op de hoogte. "Er is geen enkel contact tussen de directie en mevrouw Peraïta", vertelt woordvoerster Marie-Anne Robberecht. "Voor ons is het wachten op een eventuele verrassing."
12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dan Midden

  En ze zal een dikke opzegpremie opstrijken die minimaal belast zal worden. Ik verwacht dat ze nadien van Junkcer een postje krijgt als EU specialist voor daklozen. Onbezoldigd doch met onbelaste onkostennota's ronde de 25 000 per maand zoals er schering en inslag blijkt te zijn!

 • Fonz Ooms

  Ze heeft wel gelijk natuurlijk. De wet is de wet, maar wat wel oneerlijk is dat het de politici zelf zijn die die wetten maken, zonder onze goedkeuring, om zichzelf rijk te betalen. DAT is het probleem. Misschien een referendum om ons, de belastingbetaler, te laten beslissen welke lonen, pensioenen, opzegvergoedingen, en alle andere voordelen politici kunnen krijgen. Het kan toch niet dat zij zelf kunnen beslissen wat zij verdienen en al hun andere voordelen !

 • Roger Deprez

  Dit is Brussel mensen wat daar al gebeurt is men houdt het niet voor mogelijk.

 • Jan Van Rompaey

  Onze justitie is door en door slecht als deze fraudeur terug in dienst moet genomen worden. Ze wil terug aan het werk om later te kunnen genieten van een riante ontslagvergoeding. Criminelen worden hier dan beschermd en beloond. Laat haar het gestolen geld terugbetalen.

 • Ronald V R

  De schaamte voorbij ! Wie , welke partij(en) laat dit toe ?