Personeel Leuvense pitabar geeft homokoppel slaag

(archieffoto)
thinkstock (archieffoto)
In een snackbar langs de Naamsestraat in Leuven is het vrijdagnacht tot een handgemeen gekomen tussen een homokoppel en enkele personeelsleden van de zaak. Ogenschijnlijk gaat het om een geval van zinloos homofoob geweld. 

Een 31-jarige man en zijn 26-jarige vriend uit Leuven hadden in de snackbar een kebab gegeten. Toen ze op het punt stonden de zaak te verlaten, maakte een werknemer van de snackbar een opmerking over hun geaardheid. Hierop ontstond er een discussie waarbij het koppel door drie mannen, volgens getuigen de snackbarmedewerker en twee collega’s,  werd geslagen en uit de snackbar verwijderd.

Homofoob geweld

De Leuvense politie werd erbij geroepen en onderzoekt de zaak nog. Omdat er schijnbaar geen andere aanleiding voor het dispuut was, weerhoudt ze momenteel de kwalificatie ‘homofoob geweld’ als verzwarende omstandigheid. De slachtoffers liepen geen uitgebreide verwondingen op en dienden dus geen verzorging te krijgen. 

Het koppel heeft het incident bij UNIA gemeld.  Het gelijkekansencentrum gaat nu de geweldpleging nader onderzoeken.  UNIA opent elk jaar 90 dossiers van discriminatie en/of geweld tegen holebi's.
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • LYDIA WILLEKENS HUYGENS

  Zaak sluiten punt uit !

 • Marc Van der Vloedt

  Een goeie zaak, als Al het papierwerk in orde is en was en de papiermolens ook. Zodat de 5 mannen hun gezicht in deze zaak niet hoeven te verliezen.

 • Marc Van der Vloedt

  De snackbarmedewerker en 2 collega's ? Als al het papierwerk nu maar in overeenstemming komt met de werkelijkheid wordt dit een goeie zaak (voor iedereen)!

 • emiel wouters

  Niet alleen de pittabar sluiten. Maar ook alle nachtwinkels. Wij Belgen moeten overdag werken en hebben onze rust nodig. Zij (die van de nachtwinkels en familie) maken een ganse nacht kabaal op straat, terroriseren onze slaap. Maar zij gaan overdag slapen, terwijl wij moe moeten gaan werken. Willen ze een winkel dan zoals iedereen overdag en geen tweede circuit.

 • Lieve Vandamme

  Hun pitabar gewoon sluiten...