Exclusief voor abonnees

Personeel gesloten jeugdinstelling staakt: "Misbruikte meisjes zet je niet bij jongens van wie ze bang moeten zijn"

Het personeel van De Kempen legde gisteren het werk neer.
Vanderveken Het personeel van De Kempen legde gisteren het werk neer.
Minderjarige daders en slachtoffers van seksueel misbruik samen in een gesloten jeugdinstelling: dat is anno 2018 realiteit in de Molse gemeenschapsinstelling De Kempen. Zo goed als het voltallige personeel ging gisteren in staking.

Je hebt 4% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lilianne Van Neylen

  Die dat beslist heeft moet wel een geesteszieke zijn! En dat in tijden van Metoo. Compleet geschift. Blijven staken tot er een oplossing is, daar dient het staken nu eens voor zie!

 • Ronny Vansteelandt

  Er was hier al onrust over voordat de meisjes er waren. Het personeel heeft meer dan gelijk. Het is niet goed voor die meisjes. Bovendien gieren de hormonen er bij die pubers uit. Dit is zo'n typisch geval van besluiten vanwege besparingen zonder rekening te houden met de gevolgen die zelfs een idioot kan voorspellen. Net zoals bij dat zestienjarig meisje die ze destijds in Zuid Amerika "per ongeluk" in een mannengevangenis geplaatst hadden. Dat laatste is geen zever.

 • Martine Rochtus

  Volgens de politici kennen zun er meer van dan de mensen die er alle dagen mee werken ...goed voorbeeld hoe ze vanuit hun ivoren toren eens gaan zeggen hoe wij het moeten doen !

 • Roland Louf

  Giwdul Reobv?HLN overtreed weer hun eigen regels en manipuleert er continu op los = mijn abonnement verlopen en het is stop dank voor de 25 jaar sensatie en manipulatie en toch zal dit eens u zuur opbreken groet

 • Walter Van Criekinge

  Zoals bij de cipiers, meer personeel en meer gebouwen. Allemaal mooi en wel maar vanwaar moet het extra geld komen? Dus maar wat meer belastingen invoeren om aan hun wensen te voldoen.