Personeel Fedasil voert morgen stiptheidsactie aan opvangcentra

PHOTO_NEWS
Het personeel van Fedasil voert morgen om 09.00 uur een stipheidsactie aan de poorten van verschillende opvangcentra, waaronder Kapellen, Broechem, Arendonk en Poelkapelle. Met deze actie wil het personeel duidelijk maken dat het niet akkoord gaat met een aantal aangekondigde besparingsmaatregelen. Dat heeft het personeel van Fedasil in een persbericht bekendgemaakt.

"Het kabinet en het Agentschap Fedasil die instaan voor de opvang van asielzoekers luiden een nieuwe besparingsronde in van maar liefst 20 miljoen euro", aldus het persbericht.

Besparingen op personeel
Volgens het personeel wordt door het directiecomité een aantal maatregelen voorbereid zonder inspraak van het personeel. "Een van de aangekondigde maatregelen is een drastische besparing op de personeelskosten, en dit na jaren van sterk inkrimpende personeelskaders in de open opvangcentra van Fedasil", aldus de persmededeling. "Zo wil men nu een externe bewakingsfirma inschakelen tijdens de nacht en tijdens de weekends."

"Ook is er grote onzekerheid en ongerustheid na de sluitingen van de open opvangcentra Fedasil Virton eind 2014 en Fedasil Sint-Pieters-Woluwe vorige maand. Zullen er nog Fedasil opvangcentra gesloten worden?", zo vraagt het personeel van Fedasil zich af.