Personeel distributiecentrum Bpost Hasselt legt spontaan het werk neer

BELGA
In het distributiecentrum van Bpost in Hasselt is vanochtend omstreeks acht uur een spontane staking uitgebroken. De postmannen legden het werk neer omdat ze vonden dat de nieuwe dienstregeling, die sinds maandag van start is gegaan, niet werkbaar was. De directie belooft nu extra personeel en dus gaan de vakbonden akkoord om morgen het werk te hervatten.

"Een meerderheid van het personeel heeft deze ochtend het werk neergelegd", bevestigde de woordvoerder van Bpost, Barbara Van Speybroeck. "Daardoor zijn er geen brieven en pakjes rondgebracht in de stad Hasselt. De kranten werden wel bedeeld."

De nieuwe werkregeling die begin deze week werd ingevoerd, was volgens het personeel niet werkbaar. "Er zijn vier rondes verdwenen, wat betekent dat de postmannen hetzelfde werk moeten doen maar met vier man minder", zegt Cindy Mertens van ACV. "De werknemers die normaal gezien op die rondes stonden, kregen een andere taak."

De nieuwe dienstregeling leidde meteen tot vertraging bij de brieven- en pakjesbedeling. "Ze werken soms tien uur per dag en overuren krijgen ze niet uitbetaald", aldus Mertens. "Daar komt bovenop dat er veel zieken zijn in Hasselt en dat het deze week erg druk is geworden met pakjes. De emmer liep over."

Directie en vakbonden zaten deze voormiddag al rond de tafel, wat uitmondde in een akkoord. "Bpost gaat zorgen voor zes nieuwe koeriers die pakjes rondbrengen en drie extra postmannen", aldus nog Mertens. "Er is ons beloofd dat drie van die zes koeriers maandag al aan de slag gaan."
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Danny Peeters

    Ja staken zijn ze er weer er ga nog ni genoeg post verloren

  • Rik Vandewalle

    Je moet gek zijn om nog voor de Bpost te gaan werken,een ding telt nog aandeelhouders, aandeelhouders en nog eens aandeelhouders. Of rap en volgende vlugger.