Peeters vindt vervanger voor joods-orthodoxe kandidaat op Antwerpse CD&V-lijst

De joods-orthodoxe Rezi Friedman, pas afgestudeerd als pedagoge, zal Aron Berger (foto) vervangen op de Antwerpse CD&V-lijst. De joods-orthodoxe Berger kwam onder vuur omdat hij vrouwen geen hand wilde geven.
BELGA De joods-orthodoxe Rezi Friedman, pas afgestudeerd als pedagoge, zal Aron Berger (foto) vervangen op de Antwerpse CD&V-lijst. De joods-orthodoxe Berger kwam onder vuur omdat hij vrouwen geen hand wilde geven.
De joods-orthodoxe Rezi Friedman, pas afgestudeerd als pedagoge, zal Aron Berger vervangen op de Antwerpse CD&V-lijst. De joods-orthodoxe Berger kwam onder vuur omdat hij vrouwen geen hand wilde geven. Dat schrijven de Mediahuis-kranten.

Volgens De Standaard engageert Friedman, die de zestiende plek kreeg, zich in de eerste plaats voor CD&V. "Ik ben geen kandidaat van de gemeenschap."
Wel ziet ze zich als een soort rolmodel. "Ik kom uit een gezin met acht kinderen, ik ben de eerste die verder studeerde. Ik zou graag zien dat meer joodse mensen dat als een opportuniteit zien."

lees verder onder de tweet:

Op de vraag of ze mannen wel een hand geeft, geeft Friedman aan dat dat vanzelfsprekend is. Ook heeft ze geen probleem met een verbod op onverdoofd slachten. "We moeten wel in dialoog bekijken hoe dat concreet zal worden aangepakt."

Controverse niet ver weg

De andere Mediahuis-kranten schrijven dat de controverse evenwel niet ver weg is. Haar vader is rabbijn Moshe Friedman, die als controversieel wordt omschreven. Zo pleit de man voor een verbod op onverdoofd slachten. Wie daar drukte om maakt, zijn "fundamentalisten". "Ik ben mezelf, mijn vader heeft zijn mening", zegt zijn dochter.
111 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • dretie munkies

  Peeters is tot alles in staat om stemmen te ronselen, dat bewijst hij nog maar eens. Trouwens als die dame opkomt voor CD&V in Antwerpen waar staat die C van CD&V dan nog voor ? Je zou zo stilaan denken dat dit de C van corrupte is !

 • eric maier

  Peeters is een grote zielige vertoning. Eerst verhuist hij naar Antwerpen om de NVA naar de kroon te steken, dan haalt hij een ultra orthodox binnen die nogal wat op de kerfstok heeft , sne lweer buiten en nu haalt hij de totale tegenpool binnen waar ook nogal wat om te doen is. Met het idee dat de joden op hem stemmen ? de zal vooral de cd&v veel zieltjes kosten omdat Peeters zijn laatste restje geloofwaardigheid kwijt is. Deze politicus staat voor totale onzin.

 • peter destoop

  hoe wanhopig kan je zijn ?? alles om stemmetjes te ronselen. Hij heeft geen schijn van kans daar.

 • Francois saas

  Jack vandenhende , wat je schrijft over Bervoets is correct ...ofwel leeft deze op een andere planeet ,hij is op zijn minst een betweter tegen alle logica in ...ofwel is hij een onrust stoker , die iedereen wil opjutten. Ook voor deze man bestaan er instellingen ,waar hij geplaatst kan worden !!

 • jack vandenhende

  @Bervoets , als u nu weer gaat beweren dat cd&v via Peeters in Antwerpen de minderheden een stem willen geven , en dit via een vrouw , waarvan de vader bedenkelijke gedachten op na houd , dan is er veel meer mis met u , dan vele denken . En wat zegt u dan over de meerderheid van de Belgische belastingen betalers , die cd&v wilt laten opdraaien voor het ARCO diefstal van Beweging.net ( ACW) .