Peeters noemt uitspraken Schauvliege “kleine uitschuiver”: “Excuses zijn aangeboden. Voor mij is de kous af”

CD&V-vicepremier Kris Peeters.
BELGA CD&V-vicepremier Kris Peeters.
"Een kleine uitschuiver waarvoor excuses zijn aangeboden", zo bestempelt CD&V-vicepremier Kris Peeters de omstreden uitspraken van partijgenote Joke Schauvliege over de klimaatbetogingen. Over het feit of Schauvliege kan aanblijven als minister wil Peeters geen uitspraken doen.

Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) moet door het stof na uitspraken over de klimaatbetogingen. Zo zei ze onder meer dat de protesten deels opgezet zijn en dat er sprake is van een wraakactie. Ze verwees in haar uitspraken ook naar informatie van de Staatsveiligheid. Maar vandaag trok ze die uitspraak over de Staatsveiligheid in en moest ze toegeven dat ze geen contact heeft gehad met de Staatsveiligheid.

"Ze is duidelijk geweest en heeft gezegd dat ze zich vergist heeft en dat ze haar verontschuldigingen aanbiedt", zo zegt Kris Peeters in een reactie. "Wat ook duidelijk is, is dat we respect moeten tonen voor iedereen die opkomt voor het klimaat en die daarvoor voorstellen formuleert", aldus Peeters.

Volgens Peeters gaat het om een "kleine uitschuiver" waarvoor Schauvliege ook haar verontschuldigingen heeft aangeboden. "Wat mij betreft, is de kous af. Ik hoop dat we ons verder kunnen focussen op het klimaat", zegt Peeters. 
29 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peeters Freddy

  Ze doen maar zolang Groen uit de regeringen blijft want dat zou pas rampzalig zijn.

 • marc castermans

  Kris Peeters kan je in het rijtje hypocrieten zetten die, om het in hun stijl te zeggen, de splinter bij een ander zien maar de balk in hun eigen oog niet. Dat was niet wijs van Joke en Kris.

 • Martin Soetaert

  Aan de daden ken men de mensen .... en meneer Peeters verdedigd dan nog die persoon die heel bewust tegen de bevolking gelogen heeft ...... dat zeg dan veel over de huidige cd & v.

 • Willy Slachmuylders

  Kris voor ene keer heb je groot gelijk die groene zijn roepers langs de kant maar hebben geen inhoud ! Weg ermee !

 • piet devlieger

  Dat is geen kleine uitschuiver, Mr. Peeters, dat is een gigantische blunder. Een minister hoort niet te liegen om mensen tegen elkaar op te stoken. Uw reactie is beneden alle peil. Excuses maken is altijd gemakkelijk - 'sorry en nu de spons erover' - maar in dit geval mogen die excuses niet aanvaard worden.