Peeters na arrestatie CD&V-kandidaat: "Profetische woorden van De Wever"

"Niet meer dramatiseren dan nodig"

Ex-CD&V-kandidaat Rediart Cankja en Antwerps lijsttrekker Kris Peeters.
rv / VTM Ex-CD&V-kandidaat Rediart Cankja en Antwerps lijsttrekker Kris Peeters.
Vicepremier en Antwerps lijsttrekker Kris Peeters zegt erg geschrokken te zijn van het nieuws dat een CD&V-kandidaat in Frankrijk is opgepakt met drie kilo heroïne, wat vanochtend bekendraakte. Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) suggereerde vorige week al dat er een link bestaat tussen een aantal Antwerpse politici en de drugsmaffia. "Dat waren profetische woorden", zegt Peeters nu aan De Morgen.

"Ik ga ervan uit dat de politie ons daar zo snel mogelijk over informeert wanneer ze informatie heeft over iemand op onze lijst of op andere lijsten. Maar als ik het niet weet, dan weet ik het niet." 

Je moet de zaken ook niet meer dramatiseren dan nodig. Hij stond op de 46ste plaats

Kris Peeters

 "Je moet de zaken ook niet meer dramatiseren dan nodig. Hij stond op de 46ste plaats. Anderen hebben mensen van Schild & Vrienden op hun lijst staan, en die kunnen gewoon blijven staan. Kijk maar naar de N-VA in Lubbeek (thuisbasis van Theo Francken, red.). Ook daar zouden ze beter wat meer consequent zijn."

Politietolk Rediart Cankja die eveneens opkwam voor de districtslijst (plaats 10) in Ekeren, is door de CD&V van de kandidatenlijsten gehaald. Hij zit sinds enkele dagen in een Franse cel nadat hij aan boord zat van een tegengehouden wagen met drie kilogram heroïne aan boord. Peeters kreeg deze voormiddag het nieuws over de arrestatie bevestigd en greep in. 

De Wever hekelde vorige week het bezoek dat Peeters enkele maanden geleden bracht aan een viswinkel op de Turnhoutsebaan waarvan de uitbater werd veroordeeld voor onder meer wapenhandel. Peeters vond die uitspraak toen 'not done'. “We moeten campagne op een hoger niveau voeren en echte oplossingen vinden voor de uitdagingen”, reageerde de Antwerpse CD&V-lijsttrekker toen.

CD&V-kandidaat Rediart Cankja zit sinds enkele dagen in een Franse cel nadat hij betrapt werd met drie kilo heroïne. Hier poseert hij met CD&V-kandidaat-burgemeester Kris Peeters. Cankja is inmiddels van de lijsten geschrapt.
rv CD&V-kandidaat Rediart Cankja zit sinds enkele dagen in een Franse cel nadat hij betrapt werd met drie kilo heroïne. Hier poseert hij met CD&V-kandidaat-burgemeester Kris Peeters. Cankja is inmiddels van de lijsten geschrapt.429 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Camp

  @Eva, waar jij op doelt zijn de tolken in dienst van justitie. Politie heeft haar eigen tolken. De tolk was in dienst bij de politie van Ekeren en werkte dus niet voor justitie.

 • Ringele Eva

  Beste Carla, Niet de politie is verantwoordelijk voor de tolken maar het parket via een lijst met beëdigde tolken, dus onder de verantwoordelijkheid van justitie , dus minister Geens van de ...CD&V... Voor je uithaalt naar iemand, best eens je feiten checken... Maar ja, BDW bashen zonder kennis van zaken is een nationale sport geworden

 • Eric Leybaert

  Bartje heeft goede kontakten met het drugsmilieu precies.....! Maar niemand ziet het.......

 • Charles Robion

  de zaken niet dramatiseren ? als ik 5gr wiet heb vlieg ik t gevang al in !maar ja hij wordt uit de partij gezet met behoud van loon ? 3/4 van al die paljassen (ministers) op straat zetten zonder behoud van loon

 • Fouad Abbas

  Ik zou de nva een koekje van eigen deeg geven.