Peeters is persoonlijke aanvallen van De Wever beu: "Stop met dat belachelijk gedoe"

Kris Peeters (CD&V) is de persoonlijke aanvallen van Bart De Wever (N-VA) beu. Dat zei hij aan VTM NIEUWS bij het indienen van zijn kieslijst vanochtend in Antwerpen. In Gazet Van Antwerpen beschuldigt De Wever Peeters er nogmaals van een passant te zijn in de stad.

Vandaag moeten alle lijsten met de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen officieel ingediend worden. In Antwerpen gebeurde dat dus in een gespannen sfeer. "Ik kan alleen maar oproepen om over inhoud te discussiëren en die andere, met alle respect, belachelijke elementen achterwege te laten”, reageert Peeters scherp. “Maar goed, voor Bart De Wever is dat waarschijnlijk sterker dan zichzelf.”

Gisteren haalde Open Vld-lijsttrekker Philippe De Backer ook al uit naar De Wever, voor de tweede keer zelfs. “We hebben geen nood aan een burgemeester die alleen pleit voor eigen kiespubliek”, zei hij bij de aftrap van zijn campagne, zonder De Wever bij naam te noemen. “Maar wel aan een burgemeester die ervoor zorgt dat iederéén zich thuis kan voelen in de stad.” Eerder had De Backer al verklaard dat De Wever "emotioneel ongeschikt" is om Antwerpen te leiden.

BELGA341 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Ronny Ooijen

  Marc Baeyens, zeker als ze hun eigen verzinsels zoals 'Francken is een minister' en 'de staatsschuld is gedaald' voor feiten aanzien. Sommigen baseren zich op cijfers van bijvoorbeeld de Nationale Bank van België. Anderen halen hun cijfers dan blijkbaar uit de N(V)-Blabla sprookjeskrant of de boeken geschreven door de gebroeders Grimm.

 • Marc Baeyens

  Halve waarheden vertellen en eigen interpretaties rond bazuinen is de verdediging van zij die proberen niet betrapt te worden op leugens. Die Rupo heeft daar destijds een kunst van gemaakt die nu gretig wordt overgenomen door al wat links is. / Te zot om zich daar tegen te verdedigen.

 • Ronny Ooijen

  Marc Baeyens, dan zal BDW, met zijn functie van spookparlementariër, in uw ogen wel een hele dikke profiteur zijn. De huidige regering, dus met uw bejubelde N(V)-Blabla, heeft de staatsschuld verhoogd van 413 miljard euro in 2014 naar 456 miljard euro vandaag. Deze regering verzekerde zich tegen een stijgende rentevoet. Maar deze bleef historisch laag. De looptijd is ten einde. 2,6 miljard euro foetsie!

 • Marc Baeyens

  Peeters heeft vier jaar lang gecounterd waar het maar kon, nu zou hij willen dat alles volgen zijn regels verloopt. Dat is geen politieker, dat is een profiteur. Hij heeft ons land veel geld gekost al was het maar de economische achterstand dat we zijn opgelopen door zijn dwarsliggen. Links in bed is zijn beste plaats ; SAMEN kunnen ze van A'pen een allochtone stad maken.

 • Hubert Gerrits

  Het in de media te laten blijken dat Peeters de geslagen hond is ? Hij is waarschijnlijk lang vergeten dat hij er alles ging aan doen om RENAULT , OPEL, VW en FORD hier te houden ! ! De arbeiders van Peeters zijn loze beloften zijn de ongelukkige . Als hij niet overweg kan met zijn tegenspeler ? dan moet hij maar in zijn zetel blijven zitten en zeker niet verhuizen naar Antwerpen