Peeters blijft vasthouden aan oplossing voor Arco

Photo News
CD&V-vicepremier Kris Peeters blijft vasthouden aan een oplossing voor Arco. "Iedereen die in een coalitie stapt met CD&V moet weten dat we dat snel moeten oplossen", zei hij in ‘Terzake’ op Canvas. Bijna 800.000 mensen die investeerden in Arco, verloren in 2011 hun geld omdat het toenmalige Dexia failliet ging.

In het akkoord dat de regering afgelopen zomer sloot, stond dat Arco-gedupeerden 40 procent van hun inleg zouden terugkrijgen. De nodige 600 miljoen euro moest deels van de beursgang van de bank Belfius komen. Maar die is er niet gekomen.

Toch blijft Peeters hopen op een oplossing voor de gedupeerden. Hij noemt het "een duidelijk engagement" en voelt zich gesterkt door een arrest van het Europees Hof dat dateert van 7 december. "Het is spijtig dat men het regeerakkoord niet respecteert, dat daar zeer duidelijk in was", zegt hij.
25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Alfons Hendrickx

  het is een cdnv probleem ,geen Belgisch en geen politiek als je liegt moet je biechten zei meneer pastoor;

 • Peter Dekeyzer

  Wel hij zat in die regering en de reden waarom hij Arco niet heeft kunnen oplossen is omdat niemand zich vasthoudt aan Peeters.

 • Martin Soetaert

  Stop met zeveren..meneer Peeters, jullie hebben al de afgelopen jaren deze mensen bedrogen en belogen en nu nogmaals voor verkiezingen opnieuw ??? Het enige wat bij jullie echt telt is jullie eigen bankrekening.

 • Leo Legrelle

  Hoop doet leven, tenzij je goed kan liegen.

 • werner Van der Kelen

  Haha, we moeten dat snel oplossen, die vent kan ook nogal zever verkopen