Pedofiel werkte halfjaar ongestoord bij Plopsaland

photo_news
Hoewel een 22-jarige man uit Eeklo begin dit jaar veroordeeld werd voor zedenfeiten met ­minderjarigen, kon hij in dienst treden bij Plopsaland én daar een halfjaar werken.

Andy W. kreeg 18 maanden cel met uitstel voor de aanranding van minderjarige jongens en het bezit van kinderporno. Eén van de voorwaarden die de rechter hem oplegde, was dat hij niet in contact zou komen met kinderen. Toch ging hij op 24 januari aan de slag in Plopsaland, eerst als werkstudent via Randstad, nadien als seizoensarbeider. «Mijn cliënt zag het probleem niet, aangezien hij in het magazijn werkte en amper pretparkbezoekers zag», zegt zijn advocaat.

Bij Plopsaland hadden ze eerst niets in de gaten. "We geven ­sollicitanten zes weken de tijd om een attest van goed gedrag en zeden voor te leggen", zegt Steve Van den Kerkhof, CEO van Plopsa Group. Toen Andy W. na zes ­weken dienst als seizoens­arbeider nog altijd geen attest had ingediend, kreeg zijn baas argwaan. Op 22 juli werd daarom beslist om zijn contract niet te verlengen. W. moet nu opnieuw voorkomen voor het schenden van zijn voorwaarden. Vonnis op 18 november.

KLIK HIER EN LEES HET VOLLEDIGE VERHAAL IN ONZE DIGITALE KRANT. NU VIJF WEKEN GRATIS PROEF