Paul Magnette (PS) wil nog steeds niet praten met Benoït Lutgen (cdH): “Hij heeft me verraden”

Benoît Lutgen (cdH) en Paul Magnette (PS), toen ze wel nog met elkaar spraken.
Photo News Benoît Lutgen (cdH) en Paul Magnette (PS), toen ze wel nog met elkaar spraken.
Voormalig Waals minister-president, Paul Magnette (PS), zal geen akkoord ondertekenen met de voorzitter van de cdH, Benoît Lutgen. Dat zei hij donderdag op "Jeudi en prime" op RTBF.

In juni 2017 verbrak Lutgen de coalitie van PS en cdH die al dertien jaar bestond. Dat leidde tot een omverwerping van de meerderheid in Wallonië, waar de cdH een coalitie aanging met de liberalen van MR. De twee mannen hebben elkaar sindsdien niet meer gezien.

"Ik vertrouw Benoît Lutgen niet meer. U kan me begrijpen, hij heeft me verraden. Voor mij zal een akkoord met Benoît Lutgen nooit meer waarde hebben", bevestigde Magnette. De voormalige PS-voorzitter wijst cdH echter niet af. "Er zijn heel wat mensen binnen de cdH waarmee ik een goed contact heb", voegde hij daaraan toe. 

Eenheid van België

Het Franstalige front van enkele jaren geleden bestaat niet meer. Wil dat zeggen dat het na de verkiezingen van 2019 zich niet opnieuw zal vormen? "We moeten de bladzijde omdraaien, een nieuwe openen en concreet antwoord bieden op de noden van de bevolking", aldus Lutgen. 

"Als Vlaanderen dreigt de sociale zekerheid en de eenheid van België in gevaar te brengen, zal ik met alle democratische Franstalige partijen praten om de belangen van de Walen en de Brusselaars te verdedigen, inclusief de cdH en de PTB", besloot Magnette.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Boden

  Ze zijn mekaar waard in het elkaar beliegen.

 • Lucien Peeters

  Ondertussen is CDH gedecimeerd tot een piepklein partijtje in Wallonië.

 • anna vandenberg

  Magnette is tenminste eerlijk, hij zegt dat hij de Vlaamse centen nodig heeft omdat de Waalse sociale zekerheid te betalen. Iedereen in Wallonië profiteert mee, de dokters, ziekenhuizen, ambtenaren, iedereen die in de sociale sector werkt is zeker van zijn centen. Voor Franstalige politici is het een recht en krijgen ze hun zin niet dan gebruiken ze de woorden racist, fascist enz. en de Vlaamse graaiers doen graag mee, centen uitdelen van een ander.

 • vanaeken jokke

  Ik zou van schaamte onder de grond kruipen PS socialisten die zich sociaal inzetten voor de armen en werkende bevolking.De schande van België stelen van de aller armsten dat doet deze partij de PS.Hun zakken vullen op de armen hun kap om op te kotsen.

 • Marc Baeyens

  De verrader werd verraden.