Paul Magnette lijkt niet onder de indruk van verklaringen Theo Francken

Federale formatie

PS-kopstuk Paul Magnette met voorzitter Elio Di Rupo (Archiefbeeld).
BELGA PS-kopstuk Paul Magnette met voorzitter Elio Di Rupo (Archiefbeeld).
PS-kopstuk Paul Magnette lijkt niet onder de indruk van de verklaringen van N-VA-kopstuk Theo Francken over de basis van mogelijke gesprekken met de PS voor de vorming van een federale regering. Francken liet verstaan dat er in ruil voor strengere migratieregels gepraat kan worden over sociale toegevingen, zoals een hoger pensioen. 

"De N-VA is al afgekomen met het Australische model (voor migratiebeleid, nvdr). Vandaag spreken ze van het Deense model. Maar wij zijn de Deense socialisten niet, wij zijn de socialisten van Wallonië en Brussel. Ik ga geen buitenlands model toepassen in België”, zei PS-kopstuk Paul Magnette vandaag in de marge van een persconferentie. 

“Migratie is in elk land een complex onderwerp. Het beste wat we kunnen doen, is er niet de hele tijd over praten en de problemen op een pragmatische manier aanpakken”, vervolgde hij.

Magnette, die kandidaat is om voorzitter te worden van de PS en mee de onderhandelingen op federaal vlak zal voeren, stelde aan de pers een boekje voor over brood bakken, één van zijn passies. Magnette bakt al tien jaar zelf brood en wil mensen goesting doen krijgen om dat ook te doen. 

Presentatie vandaag van het nieuwe boek ‘Le Chant du Pain’ van Paul Magnette.
Photo News Presentatie vandaag van het nieuwe boek ‘Le Chant du Pain’ van Paul Magnette.
Photo News24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • oswald billiet

  Magnette eet boerenstuten met smout. Doen wij in Vlaanderen ook. Lekker !

 • oswald billiet

  Ik zou aan de PS verantwoordelijken willen zeggen; begin er aub aan. Wij in Vlaanderen zijn dat talmen strontbeu. Er is nu een Vlaamse regering. Het is zowaar dezelfde als die er voor. Dus je weet nu al hoe zwaar die weegt. De kaarten moeten nu toch open liggen: met of zonder NVA.

 • danny janssens

  NVA had beter een akkoord bereikt met di rupo toen het nog kon. Magnette is geen doetje

 • jan strynckx

  Door de ondemocratische grendels heeft Magnette inderdaad beter kaarten dan Theo. Theo past toch.

 • Rudy Meert

  Er is inderdaad geen vergelijk met het Deense socialisme en het Waalse socialisme. Het eerste is een eenentwintigste eeuw socialisme, het Waalse bij wijze van spreken een laat middeleeuws. Deze snoever heeft twee problemen, gegijzeld door het FGTB, anderzijds financiële afhankelijkheid van Vlaanderen. Hij weet beter dan wie ook dat confederalisme nog slechts een kwestie van tijd is.