Paul Magnette brengt morgen opnieuw verslag uit bij koning

Magnette ging vorige week al langs bij koning Filip. Zijn informatie-opdracht werd toen met een week verlengd.
Photo News Magnette ging vorige week al langs bij koning Filip. Zijn informatie-opdracht werd toen met een week verlengd.
Informateur Paul Magnette brengt morgen om 14 uur opnieuw verslag uit bij de koning over zijn poging om het pad te effenen voor de regeringsvorming op federaal niveau.

Koning Filip stuurde Magnette op 5 november het veld in, daags nadat het preformateursduo Geert Bourgeois (N-VA) en Rudy Demotte (PS) gevraagd had om hun opdracht te mogen beëindigen. Zij moesten nagaan of gesprekken voor een regering met N-VA, PS, MR, Open Vld, CD&V en sp.a mogelijk waren, maar dat bleek niet het geval.

Magnette knoopte gesprekken aan met tien partijen: de socialisten, liberalen, groenen, N-VA, CD&V, cdH en DéFI. In plaats van te werken rond een toekomstige coalitie, probeert Magnette een consensus te vinden rond een aantal thema's. Het gaat om de stijging van de werkzaamheidsgraad, de sociale cohesie en de strijd tegen armoede, justitie en veiligheid, de klimaattransitie, migratie en de modernisering van de staat.

Vorige week verlengde de koning de opdracht van Magnette. Hijzelf sloot een week geleden niet uit dat daar nog een verlengstuk aan wordt gebreid.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • danny janssens

  Magnette heeft al prima werk geleverd. Paarsgroen komt steeds dichterbij. Een zegen voor heel Belgie

 • gina duribreux

  ja hij heeft vlaamse minderheids ratten gevonden nietwaar bart

 • Marc Rooms

  Mr de koning. Het is best om het land te splitsen. De Vlaming is het kotsbeu om het gelach van de Walen de betalen en ket OCMW te spelen voor alle fortuinzoekende migranten.

 • Patrick huwel

  Meneer Magnette doe maar een beetje verder met dezelfde riante loon.