Paul Magnette bespreekt budgettair kader met Europees Commissaris Pierre Moscovici

Paul Magnette.
BELGA Paul Magnette.
Informateur Paul Magnette heeft een gesprek gehad met Europees Commissaris Pierre Moscovici. Centraal in de ontmoeting stond het budgettair kader waarbinnen ons land de komende jaren zal moeten werken. Het thema zal deel uitmaken van het verslag dat Magnette volgende maandag voorlegt aan de koning.

Tijdens zijn persbriefing eerder deze week had de informateur al een ontmoeting met Moscovici vooropgesteld. Volgens de meest recente Europese cijfers stevent ons land bij ongewijzigd beleid af op een tekort van 11 miljard euro in 2024. Magnette liet verstaan dat hij het met de Eurocommissaris wilde hebben over de toekomstige Europese regels. "Die zorgen voor discussie in verschillende landen die kampen met budgettaire moeilijkheden en nood hebben aan investeringen", luidde het.

Pierre Moscovici.
REUTERS Pierre Moscovici.

Moscovici stelde op Twitter dat hij met Magnette een constructieve babbel had over de budgettaire situatie van België en de hervorming van de regels van het Stabiliteits- en Groeipact. Dat is een mechanisme met als doel de begrotingstekorten van de lidstaten niet te zeer te laten oplopen.
18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • vanaeken jokke

  Het begrotingstekort is beginnen stijgen toen NVA de handdoek in de ring smeet Tom Faes.En regering in lopende zaken die op een paar maanden twee miljard uitgeeft en daar niet eens bevoegd voor was.Tommeke Regering Michel kreeg een begroting die 106.8 % van zonnekoning Elio.Na 4 jaar was dat 102 % had cd&v en open vld beter samen gewerkt deze regering de migratie crisis en bomaanslagen niet meegemaakt hadden ze hun doelstelling gehaald.Droom rustig verder over een linkse belastingregering.

 • Tom Faes

  Wat wordt er hieronder weer met spek geschoten . Het is onder de voorbije nva regering dat er begrotingstekort is van elf miljard .Nochtans was een begroting in evenwicht de top prioriteit van nva ,maar Bartje De Wever heeft ons weer eens goed met ons pietje gehad. De teveel mandaten van de nva kosten ons teveel en dat zijn feiten.

 • Karel Van Beeck

  Magnette is veel slimmer dan sommigen denken.

 • Jan Boden

  Hij is gaan vragen hoe hij het beste Vlaanderen kan leegzuigen, zonder door Europa op de vingers te worden getikt.

 • stefan leysen

  als de twee partijen CD&V of Open VLD het aandurven om een coalitie te vormen is het nog een kwestie van tijd (hooguit 5jaar) om tot het niets herleidt te worden. Maar diegenen die er mee instappen als Minister of staatssecretaris zijn toch diegenen die fin de carriere zijn, wat maakt het hen nog uit.