Patrick Dupriez trekt zich terug uit covoorzitterschap Ecolo

Patrick Dupriez en Zakia Khattabi.
Photo News Patrick Dupriez en Zakia Khattabi.
Patrick Dupriez heeft vanavond bekendgemaakt dat hij zich terugtrekt uit het covoorzitterschap van Ecolo. "Ecolo heeft meer dan ooit nood aan een team van sterke, toegewijde covoorzitters. Om strikt persoonlijke redenen ben ik ervan overtuigd dat ik daar geen deel van kan uitmaken", klinkt het.


Vanaf maandag zal Zakia Khattabi, de andere covoorzitter van Ecolo, gesprekken starten om een opvolger te vinden voor Dupriez. Volgens de statuten moet dat een Waalse man worden. 

Over de benoeming zal worden gestemd op de algemene vergadering. Het team zal het huidige mandaat dat na de verkiezingen van 2019 eindigt, voortzetten.

Photo News2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Juliaan Van Reeth

    "Volgens de statuten moet dat een Waalse man worden". Hallo? Mw Almaci? Is dit geen racisme? Discriminatie op basis van sekse en afkomst? Benieuwd wat UNIA gaat zeggen.

  • Rita Hannes

    Rita Hannes Dank U Boortmeerbeek, met deze willen wij ons echt bedanken voor al jullie inzet. Zoals bv: het onbewoonbaar verklaren van onze appartementen aan de Molenheidebaan 73 en de Bieststraat 80 en 82, daarop de leegstaand taks van 78, etc. etc. schone gemeente zijn jullie, dit zeggende door de laatste 20 jaar geregeerd door de corrupto Baert en De Keyzer, meer info ivm dit laatste wordt graag verstrekt door Trudo Delwiche die het kotsbeu is met die kloot gemeente......