Passagiers Brussels Airport getroffen door staking bij luchtvaartmaatschappij SAS

Ook op Brussels Airport zijn de vluchten van en naar Kopenhagen, Stockholm en Oslo getroffen.
Photo News Ook op Brussels Airport zijn de vluchten van en naar Kopenhagen, Stockholm en Oslo getroffen.
Het Scandinavische luchtvaartbedrijf SAS schrapt vandaag honderden vluchten als gevolg van een staking van piloten in Zweden, Denemarken en Noorwegen. Tussen de leiding van het bedrijf en de piloten speelt al langer een loonconflict. De tussenkomst van een bemiddelaar kon geen oplossing bieden. Ook op Brussels Airport zijn de vluchten van en naar Kopenhagen, Stockholm en Oslo getroffen.

In totaal vertrekken 673 vluchten niet door de acties, waardoor de reisplannen van ongeveer 72.000 passagiers in de war raken. Het gaat zowel om Europese als langeafstandsvluchten van de luchtvaartmaatschappij van Deense, Zweedse en Noorse komaf.

SAS vliegt ook vanaf Brussels Airport. Vluchten van de maatschappij tussen Zaventem en Kopenhagen, Stockholm en Oslo die vandaag op de planning stonden, zijn geschrapt volgens de website van Brussels Airport. Het gaat het om 14 vluchten doorheen de dag: telkens twee vluchten van en naar Stockholm en Oslo, en drie verbindingen met Kopenhagen.

De vluchten uitgevoerd door partners van SAS zijn niet getroffen. Het gaat om 30 procent van de vertrekkende vluchten, meldt SAS nog.

De piloten staken voor 2,3 procent opslag en een betere planning van de uurroosters.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jean-Pierre Vercruysse

    Even opletten, dit artikel gaat over SAS (Scandinavian Airlines System) de luchthaven van Brussel is in dit geval in dezelfde positie als de andere luchthavens in Europa of andere plaatsen waar SAS vluchten heeft! Brussels Airlines voert wel vluchten uit! In het artikel staat er wel "De vluchten uitgevoerd door partners van SAS zijn niet getroffen."

  • Ingrid Vantroostenberghe

    Brussel vermijden. De boel sluiten ze kunnen allemaal ander week gaan zoeken

  • cecil atherton

    Wat is het weer genieten op onze nationale kluchthaven voor de masochistjes, haal de zweepjes en de zwarte vastbindpakjes al maar uit, het is feest. Geen 1 normaal mens heeft hier last van want die vliegen al jaaaaren niet meer van en naar zaventem.