Passagier verwondt treinbegeleider in Brussel-Noord

Een passagier die in het station Brussel-Noord nog op het allerlaatste moment op een trein wou springen, heeft daarbij gisterennamiddag de treinbegeleider verwond. De passagier werd door de spoorwegpolitie opgepakt, ondanks hevig verzet. De trein moest afgeschaft worden. Het Brusselse parket vraagt de aanhouding van de passagier.
 
Het incident gebeurde op een trein die naar Vilvoorde reed. De trein was al aan het wegrijden toen een jonge twintiger nog kwam aangerend en door het enige paar openstaande deuren naar binnen sprong. Daarbij raakte de jongeman de treinbegeleider die in de deuropening stond. Deze kwam ten val en raakte gewond waardoor hij aan de noodrem moest trekken.
 
De spoorwegpolitie kwam erbij en wilde de passagier oppakken, maar die verzette zich hevig. Uiteindelijk kon de jongeman toch overmeesterd worden. Hij werd ter beschikking gesteld van het Brusselse parket. Omdat de treinbegeleider verschillende dagen werkonbekwaam is en de jongeman al gekend was bij het gerecht, besloot het parket zijn aanhouding te vorderen. De trein naar Vilvoorde moest door het incident worden afgeschaft en de andere passagiers moesten wachten op een volgende trein. (belga/adv)