Pasgeboren jongetje gevonden in papieren zak in inkomhal van Antwerps appartementsgebouw

De baby werd gevonden in de inkomhal van een appartementsgebouw aan de Grote Koraalberg.
Patrick Lefelon De baby werd gevonden in de inkomhal van een appartementsgebouw aan de Grote Koraalberg.
In het centrum van Antwerpen is vanmiddag een pasgeboren kindje gevonden in een papieren zak in de inkomhal van een appartementsgebouw aan de Grote Koraalberg. Dat bevestigt de politie aan VTM NIEUWS.

Het baby’tje werd omstreeks 12.30 uur door een poetsvrouw aangetroffen in de inkomhal van een appartementsgebouw aan de Grote Koraalberg. Het kind, een jongetje, zat in een papieren zak en was omwikkeld met handdoeken. 

Waarschijnlijk was de baby vanmorgen al te vondeling gelegd. Verschillende mensen hadden de zak zien staan, maar pas kort na de middag heeft de poetsvrouw erin gekeken. In de zak zou een soort plastieken opbergbox gezeten hebben met daarin de baby. De poetsvrouw heeft het kindje daarop nog extra toegedekt. 

Het jongetje verkeert in goede gezondheid en is onder begeleiding van een MUG-ambulance naar het ziekenhuis gebracht. 

Het Antwerpse parket bevestigt dat de pasgeborene momenteel als vondeling wordt beschouwd en dus voorlopig onder de voogdij van de voorzitter van de raad voor maatschappelijk welzijn komt te staan. Tot voor kort was dat de OCMW-voorzitter, maar sinds de nieuwe legislatuur valt die eer te beurt aan burgemeester Bart De Wever (N-VA), aangezien die als gemeenteraadsvoorzitter ook de raad voor maatschappelijk welzijn voorzit. 

De baby zal worden opgevangen in een daartoe geschikte instelling tot er zich eventueel een moeder of vader aandient, of er een pleeggezin wordt gevonden. Het onderzoek naar de identiteit van de ouders van het jongetje loopt nog steeds.

“We zijn een buurtonderzoek gestart”, zegt Willem Migom van de Antwerpse politie. Daarbij worden ook camerabeelden geanalyseerd. 

De baby werd gevonden in de inkomhal van een appartementsgebouw aan de Grote Koraalberg.
Patrick Lefelon De baby werd gevonden in de inkomhal van een appartementsgebouw aan de Grote Koraalberg.25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • philippe dusablon

  dit kan toch niet in 2019 !!!!!!! Dit zijn geen mensen die zoiets doen !!!

 • Rania Desaegher

  Hopelijk een goede afloop en dat men voor het kindje een liefdevol gezin kan vinden. Misschien moet men toch meer bekendheid geven aan de vondelingenschuif, het had slechter kunnen aflopen.

 • Chantal Sarens

  Yannick dat zou inderdaad hoog tijd worden

 • philippe vandermeeren

  Dat is in belgie. Ofwel een slachtoffer = belg van ons stelsel. Een vreemdeling gaat dat mogen. BUITEN ERMEE. Dat kindje niet hoor. Mama waarom leef ik.

 • Linde Segaert

  Hoe wanhopig moet je als moeder zijn om dit te doen... Blijkbaar wou de mama toch het allerbeste voor haar kindje, gezien de locatie waar ze het kind achterliet. Ik wens de mama in ieder geval het allerbeste - wat haar motief om dit te doen ook mag geweest zijn.