Pascal Smet na zware longontsteking: "Mijn leven hing aan een zijden draadje"

BELGA
Na een zeer zware longontsteking laat Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (sp.a) via Facebook weten dat hij volledig zal herstellen. "Mijn leven heeft aan een zijden draadje gehangen", schrijft hij. "Ik heb nu geleerd hoe fragiel het leven is."

Smet werd begin november in het ziekenhuis opgenomen met een zeer ernstige longontsteking. "Mijn volledige rechterlong was geïnfiltreerd en daarna heb ik er ook nog een longvliesontsteking met vocht bij gekregen", zegt hij op Facebook.

Sinds enkele dagen maakt hij het beter, maar hij heeft wel veel geluk gehad, zo zegt de minister zelf. "Mijn goede algemene conditie en de juiste diagnose van mijn huisarts hebben me gered. Dat is best wat akelig, maar behoort nu tot het verleden. Ik zal 100 procent genezen", aldus Smet in het bericht, waarin hij ook zijn kabinetsmedewerkers en collega's-ministers bedankt voor de opvolging van zijn dossiers, en het personeel van het UZ in Jette voor de goede zorgen.

Rustperiode

Smet hoopt eerstdaags het ziekenhuis te mogen verlaten, maar opnieuw aan de slag gaan zit er voorlopig niet in. Na een rustperiode hoopt hij na de kerstvakantie het werk weer te kunnen opnemen.

"Het komt allemaal in orde", zegt de minister nog. "Ik heb nu geleerd hoe fragiel het leven is. In mijn ziekenhuisbed heb ik opnieuw veel naar de wolken en naar de soms prachtige avondschemering kunnen kijken zoals ik dat als kind in de tuin van mijn ouders deed. Ik ben ontzettend blij dat nog te kunnen doen en samen met jullie aan een betere samenleving en een beter Brussel te werken. Maar eerst nog wat rusten."