Pas na de zomer advies over zware beroepen in de privésector

Minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR)
BELGA Minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR)

De werkgevers en vakbonden in de privésector komen pas in najaar met een advies omtrent de zware beroepen in de privésector. Dat vernam onze krant bij de sociale partners. Nochtans had minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine (MR) erop gehamerd dat hij absoluut tegen eind juli een eerste advies wou.

Bacquelaine bereikte al een akkoord met 2 vakbonden, over welke overheidsberoepen vroeger met pensioen kunnen. Nu is het wachten op een akkoord in de privésector. Die onderhandelingen lopen sinds begin juni, en na twee maand wil de minister resultaten zien. Maar die hoop mag hij opbergen. Volgens verschillende onderhandelaars verlopen de onderhandelingen in een constructieve sfeer, maar zijn er nog te veel discussiepunten. "We zullen de minister laten weten dat we constructief verder praten, maar dat zal pas in september zijn", aldus een onderhandelaar. Dat laatste is vooral om praktische redenen en vakanties. De bedoeling is om tegen eind oktober dan een akkoord te hebben, waarmee ze naar de minister kunnen stappen. Lukt dat niet, dan beslist de regering. (ARA)
35 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  Met de flexibilisering en het uithollen van de arbeidsvoorwaarden zijn alle beroepen zware beroepen geworden.

 • Patrick Van Mieghem

  Wat bedoelen ze met na de zomer?Hoeveel dagen verlof hebben die misschien?

 • Patrick Van Mieghem

  In een tijd dat mensen langer moeten werken gaan mensen die vier maand verlof hebben/jaar,amper een 22h werken/week gaan eisen dat hun beroep aanzien wordt als zwaar beroep!Wat doen die mensen dan nu gedurende twee maanden?En uiteraard komt daar voorbereidingswerk bij maar dan komt men nog maar aan een gemiddelde arbeidsweek.Beetje serieus blijven hé ,tenslotte zijn dat mensen die ook een pensioen krijgen van rond de 2200€!

 • bruno vermeire

  Maar over de aankoop van vliegtuigen moeten direct stemmen voor de vakantie want na het reces beginnen de verkiezingen en het moet nu beslist worden want als NVA het moeilijk krijgt na de verkiezingen dan kunnen ze deze beslissing op hun hoed steken. Dus: zal het een lichte dwang worden.

 • Marc Statham

  Zoals ambtenaren en zware beroepen ,ik lig plat van het lachen.