Partner die deel uitmaakte van zelfmoordpact schuldig aan moord: elf jaar cel

Francis Kaiser.
BELGA Francis Kaiser.
Francis Kaiser is door het hof van assisen van Luik tot elf jaar cel veroordeeld voor de moord op Christine Dupont. De 59-jarige Luikenaar bracht zijn levenspartner op 5 augustus 2017 in een hotelkamer bij het station Luik-Guillemins door verstikking om het leven. Het koppel had het plan opgevat samen uit het leven te stappen.

Financiële problemen lagen aan de basis, zeker nu Kaiser ook nog zijn werkloosheidsuitkering verloren was. Het paar besprak allerlei manieren om uit het leven te stappen. Nadat Kaiser zijn partner vermoord had, vond hij echter de moed niet om zich onder een trein te gooien. Hij gaf zich wel aan bij de politie.

In de motivering van het verdict wijst de jury erop dat verscheidene getuigen de zelfmoordintenties van Dupont bevestigd hebben. Kaiser legde ook omstandige bekentenissen af. Die stemden overeen met de vaststellingen van de deskundigen, hulpverleners en politieagenten.

De juryleden menen dat de feiten wel degelijk deel uitmaken van een gezamenlijk zelfmoordplan. Kaiser en Dupont waren vastbesloten samen te sterven. Maar tot de ochtend van de feiten hadden ze nog niet beslist hoe ze dat precies zouden doen.

Een eerste poging mislukte, bij de tweede liet Dupont het leven. In de tussentijd tussen de eerste en de tweede poging had de beschuldigde volgens de jury voldoende tijd om de feiten te beramen.

Wie met vragen zit rond zelfdoding kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.