Partijhopper Dirk Vijnck keert terug naar LDD

Dirk Vijnck enkele weken geleden bij zijn overstap naar Open Vld
UNKNOWN Dirk Vijnck enkele weken geleden bij zijn overstap naar Open Vld

Kamerlid Dirk Vijnck, die op 20 april van Lijst Dedecker naar Open Vld overstapte, is op zijn beslissing teruggekomen. "Hij sluit bijgevolg opnieuw aan bij de Kamerfractie van LDD. De Kamerfractie van Lijst Dedecker is op deze manier weer in haar oorspronkelijke samenstelling hersteld", kondigt Jean-Marie Dedecker aan.

Het vertrek van Vijnck dreigde voor LDD zware financiële gevolgen te hebben. De partij zou op vier leden in de Kamer terugvallen en haar statuut van fractie verliezen. Dat kostte LDD jaarlijks 252.000 euro aan werkingsmiddelen en negen fractiemedewerkers.

"Uiteraard ben ik gelukkig dat het vertrouwen is hersteld, en dat Dirk opnieuw heeft gekozen voor Lijst Dedecker. Hij was één van de eerste verkozenen van LDD, en ik was tegelijk verrast en ontgoocheld toen hij zijn overstap aankondigde. Maar het feit dat hij nu deze stap zet betekent dat er nog loyaliteit bestaat. LDD heeft concrete oplossingen voor de enorme problemen waar dit land en Vlaanderen voor staan. En Dirk heeft nu opnieuw de juiste keuze gemaakt", stelt Dedecker.

"Laten misleiden"

Dirk Vijnck beweert dat hij zich heeft laten misleiden en wenst daar verder niet dieper op in te gaan, "maar bij nader inzien kan ik bij geen enkele andere partij, ook niet bij de Open Vld, de vernieuwing vinden die Lijst Dedecker aanbiedt". Hij kondigt aan dat hij zich in de Kamer weer voluit inzetten voor LDD, en dankt de partij "dat ze mij een nieuwe kans geeft".

Vijnck was zondag nog aanwezig bij de boekvoorstelling van Open Vld-boegbeeld Guy Verhofstadt in Leuven. (belga/mvdb)