Partij Islam wil islamitische staat in België en vrouwen en mannen apart op de bus

Verkozene Redouane Ahrouch
Galicia Verkozene Redouane Ahrouch
Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen komt de partij Islam op in 28 gemeenten in Wallonië en Brussel. De ultieme doelstelling blijkt een honderd procent islamitische staat en er zijn nog opvallende voorstellen.

De partij Islam mikt op de vrome en conservatieve moslims door nadrukkelijk op religie te gaan focussen. Op dit moment heeft ze één verkozene in zowel Anderlecht als Molenbeek. In Vlaanderen komt ze voorlopig nog niet op.

Maar de ambities van de partij reiken uiteindelijk veel verder. “Onze doelstelling is een honderd procent islamitische staat. Al bedoelen we daar niet mee dat we bijvoorbeeld de hoofddoek willen verplichten”, verklaart het Anderlechtse gemeenteraadslid Redouane Ahrouch en tevens penningmeester van de partij aan de kranten van Het Mediahuis. Die doelstelling moet verwezenlijkt worden "zonder te raken aan de Belgische grondwet", klinkt het. 

Photo News

Daarnaast streven Ahrouch en zijn politieke medestanders naar een scheiding van mannen en vrouwen op het openbaar vervoer. 

Het Anderlechtse gemeenteraadslid is zelf aan de slag als buschauffeur bij de MIVB en krijgt naar eigen zeggen veel klachten van vrouwen over handtastelijkheden. Het voorstel zou niet ingegeven zijn door religieuze motieven. 

De partij vindt dat iedereen die dat wil overal een hoofddoek moet kunnen dragen. Scholen moeten halal vlees aanbieden.

Francken: "Ik walg van deze partij"

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) reageert zeer hard op het interview. "In hun shariawereld hebben vrouwen geen rechten. En het begint bij apart openbaar vervoer. Ik walg van deze partij ISLAM", schrijft hij op Twitter. "Dit is spuwen op Europa."
599 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Elke De Vos

  De eerste moslim die mij een wet voorschrijft zal zich dat zijn leven lang beklagen, daar mag hij zeker van zijn. Hij zal dan wel zien waartoe westerse vrouwen in staat zijn wanneer ze in hun vrijheid belemmerd worden! Sukkelaars...

 • Gustaaf Senrame

  @Tom Faes, "negeren" dat is nu eens een stelling dat u zou aannemen. Wel Tommeke, dat is nu juist wat ze hier al 40jaar gedaan hebben,en we zien de resultaten,nietwaar???

 • Theo Heymans

  Gelukkig is dit niet waar echte islam voor staat mensen! Islam is als feminisme weet u wel. Staat voor alles en nog wat en voor iedereen iets anders. Tot de sharia de wet dicteert. Mijn stenen liggen klaar.

 • danny van parijs

  ja ze hebben gelijk hoor, maar dan wel met met hun eigen bus maatschapij en met hun voetjes nooit meer op een lijnbus te stappen

 • Danilo Ivkovic

  Dus gevaar komt ook van niet-terroristen...maar dat wist ik al lang...