Partij ISLAM 'onthult' opvallende lijsttrekker, Bart De Wever niet onder de indruk: "In Antwerpen valt carnaval precies wat later dit jaar"

Facebook
De partij ISLAM komt met een opvallende lijsttrekker voor de verkiezingen in Antwerpen of dat kondigt ze alleszins toch zo aan. Eerder deze week liet het kopstuk, Redouane Ahrouch, al vallen dat het om een vrouw ging, nu is ook het campagnebeeld vrijgegeven, maar dat blijkt niet echt te zijn. 

De partij beweert bij hoog en laag dat het om een echt beeld van de Antwerpse lijsttrekker gaat, maar de foto lijkt eerder van een Pinterest-pagina geplukt. Het beeld werd daar al meerdere keren gedeeld. Ook als je de foto door 'Google reverse image search' haalt, blijkt het om een stockbeeld te gaan.

Het gaat om een volledig gesluierde vrouw die met pijl en boog - een longbow om precies te zijn - op het strand staat. Alleen haar ogen zijn zichtbaar. Het zou gaan om een Antwerpse met Afghaanse roots. Ze zou zelf om het lijsttrekkerschap gevraagd hebben om de strijd aan te gaan met burgemeester Bart De Wever (N-VA), zo staat er te lezen. Een naam wilde de partij niet bekend maken, maar het gaat om een jonge vrouw met Afghaanse roots.

"We willen niet dat er te veel druk op de kandidaten komt met alles wat er nu rond onze partij gebeurt. Discretie is dus belangrijk. De namen op onze lijst zullen we bekend maken in september", aldus Redouane Ahrouch, kopstuk van de ISLAM-partij. 

Een vrouw als lijsttrekker is toch enigszins een verrassing, maar de Antwerpse afdeling van de partij stond erop dat de vrouw bovenaan de lijst zou staan. "Hoewel ik liever een man op de eerste plaats zie staan stond onze Antwerpse sectie erop dat we voor Antwerpen een uitzondering zouden maken", zegt Ahrouch."Het is een jonge, maar strijdvaardige vrouw, zoals ik ze graag heb. Ze spreekt bovendien ook perfect Nederlands."

De Wever: "Carnaval valt precies wat later"

Bart De Wever reageert laconiek op het campagnebeeld. "In Antwerpen valt carnaval precies wat later dit jaar."

Parti ISLAM Belgique

Notre chère candidate, tête de liste à Antwerpen 2018 !
395 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Joske Vermeulen

  Een sterke vrouw uit Antwerpen ? Volgens mij zit Calvo dan onder dat spokengewaad.

 • Peter Smets

  Carnaval valt elk jaar op 11 juli.

 • Stefan Vantstraat

  Iedereen welkom, van harte zelfs, maar ik moet die achterlijke moslimcultuur niet! Wil je de sharia? Fijn! Ga dan ergens anders je eisen stellen.

 • JAN krommentak

  Je kan het ook positief bekijken stelen betekent dan handjes afkappen ! het zal rap gedaan zijn

 • fanny steylaerts

  Hahaha, een campagne hoeft het Vlaams Belang niet meer te voeren; die wrijft geamuseerd in zijn handjes nu want leden en stemmers komen als wespen naar de siroop.