Partij in Beveren blundert met foto van West-Vlaamse Beveren

De bewuste kerk staat niet in Melsele (Beveren) maar in het West-Vlaamse Beveren (Roeselare), zo is rechts op de vlaggen te lezen.
twitter De bewuste kerk staat niet in Melsele (Beveren) maar in het West-Vlaamse Beveren (Roeselare), zo is rechts op de vlaggen te lezen.
Op een verkiezingsfolder van de nieuwe partij NGB in Beveren prijkt een foto van de kerk van het West-Vlaamse Beveren (Roeselare). "Een spijtige vergissing", zegt lijsttrekker Nico Lauwaert. "Er was haast mee gemoeid en we hebben die folder tussen 2 en 3 's nachts gemaakt." De flyer werd verdeeld op 4.100 exemplaren.

Bij de verkiezingen in Beveren komen zondag twee nieuwe partijen op: Beveren2020 en Nieuw Groot Beveren (NGB). Die laatste is verreweg het meest aanwezig in het straatbeeld, met aanhangwagens, affiches en folders. "In de laatste week voor de verkiezingen wilden we nog een extra duwtje geven, met een aparte folder voor de acht deelgemeenten", zegt Lauwaert. "Op de voorkant wilden we voor elke deelgemeente een herkenbaar gebouw en daar is het fout gelopen. Voor Melsele hebben we per ongeluk de kerk van Beveren, de deelgemeente van Roeselare, gebruikt."

Ik ken niet elk monument van onze gemeente uit het hoofd

Lijsttrekker Nico Lauwaert (NGB)

Ook met de folder voor deelgemeente Beveren werd een fout gemaakt. Daarop prijkt een foto van het kasteel Hof ter Saksen, dat eigenlijk in deelgemeente Haasdonk ligt. Lauwaert benadrukt dat het programma voor zijn partij belangrijker is dan de beeldvorming. "Bovendien ken ik elk monument van onze gemeente niet uit het hoofd", zegt de fietsenmaker.

NGB hoopt zondag tussen 5 en 10 procent van de stemmen te halen. "Het is echt onze bedoeling om mee te besturen, met een van de grotere partijen", aldus Lauwaert. "Ik heb goede hoop dat het lukt, we krijgen positieve signalen als we met de inwoners praten."
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • anna vandenberg

  Nico Lauwaert, voor iedere politicus is zijn programma belangrijke en nog belangrijker is verkozen te raken al ik zie hoe gemakkelijk het verdiend in de gemeentepolitiek. Deze affiche bewijst nogmaals dat als je aan politiek wil doen niet de slimste van de klas moet zijn, sympathiek en pinten uitdelen daar kan je al veel stemmen mee halen. Het zijn tenslotte de benoemde ambtenaren die de beslissingen nemen voor politici, zij interpreteren de wetten en die blijven dikwijls hun broodheer trouw.

 • Nico Lauwaert

  NGB: Iedereen mag er gerust om lachen en ze mogen mijn dat alle dagen doorsteken, het is inderdaad heel dom maar het is ook maar een foto, ons programma is veel belangrijker en daar mag iedereen mij op afrekenen.

 • patrick morel

  Moment om een fusie aan te gaan.

 • Guy Dupont

  Idioten en amateurs. Bewijs dat iedere idioot in de politiek kan gaan. En dom kiesvee gaat hier op stemmen?

 • Jan Peeters

  En zo kunnen we ook nog eens lachen met de politiek ( wat nog niet veel gebeurt is) en misschien in de toekomst de twee steden op ze foto ( groot Beveren) toch succes zondag