Parlementslid (PVDA) over zijn loonbriefje: “14.000 euro verdiend zonder iets te doen. Echt niet normaal”

Jan Busselen (PVDA), hier bij de eedaflegging op 11 juni, is verbaasd over zijn loonbriefje.
Photo News/RV Jan Busselen (PVDA), hier bij de eedaflegging op 11 juni, is verbaasd over zijn loonbriefje.
Brussels parlementslid Jan Busselen (PVDA) uit zijn ongenoegen. Een week na zijn eedaflegging kreeg hij al zijn loon voor de maanden juni en juli gestort, goed voor ruim 14.000 euro. “En dat zonder ook maar iets te hebben verwezenlijkt”, zegt hij. Hij woonde nog geen enkele commissie of plenaire vergadering bij, want er is nog geen Brusselse regering. “Zoveel loon, zonder iets gedaan te hebben. Dat is echt niet normaal.”

“Als Brussels parlementslid en fractievoorzitter kreeg ik een week na de eedaflegging een loon van 7.400 euro netto gestort”, zegt Busselen op Facebook. “Zonder enige commissie of plenaire vergadering te hebben bijgewoond, want er is nog geen Brusselse regering. En vandaag (gisteren, red.), zeven dagen later, werd dat loon alweer gestort! (Loon juli.) Alle parlementsleden hebben dus al tussen de 10.000 en 14.000 euro verdiend zonder iets gedaan te hebben.”

“Wetende dat de werknemers van de Brusselse ziekenhuizen, van de brandweer, de OCMW’s en andere publieke diensten de afgelopen zes maanden allemaal al actie hebben gevoerd voor betere lonen en betere werkomstandigheden...en aan de andere kant een hoop verkozenen al zoveel loon krijgen toegestopt zonder ook maar iets te hebben verwezenlijkt. Dat is echt niet normaal.”

PVDA-beleid

Zijn partij, de PVDA, pleit al langer voor een halvering van de parlementaire lonen. “Daar zullen ze echt geen boterham minder van eten”, klinkt het. “En zelf blijven we werken aan een normaal loon van 2.000 euro per maand”, geeft Busselen nog mee. PVDA-mandatarissen storten immers een (groot) deel van hun loon door naar de partijwerking.

Onlangs werd de partij er nog van beschuldigd dat het partijleden verplicht hun loon af te staan. Raoul Hedebouw deed die beschuldigingen af als laster. “Maar de kaderleden en parlementsleden staan wel een deel van hun loon af, aldus Hedebouw. “Ik ben daar fier op.”
243 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jean-marie walschot

  Als we nu met z'n allen volgende keer niet gaan stemmen ,dan wordt er niemand verkozen en krijgt niemand van de niet verkozene geld.Begrotingstekort opgelost

 • Werner Burgerhout

  PVDA verdient hiermee toch wel respect.

 • Yves Steenssens

  Legale stropersbende opgerold …….

 • Diane Bernaerts

  Cedric: léés het artikel! Hij staat het grootste deel af aan de partij.

 • james vroman

  vlaams belang stemde volledig tegen de inkrimping van de parlementaire lonen ..zelfde meuk als de traditionele partijen als het er op aankomt ...voor geld sneuvelen al hun principes ..