Parlementaire fracties Open Vld en MR versterken samenwerking

De Kamer- en Senaatsfracties van Open Vld en MR hebben op een gezamenlijke vergadering afgesproken de samenwerking nog te versterken. De liberale Kamerleden en Senatoren staken na de plenaire vergadering in hun assemblee en voor het begin van hun congres in de Europazaal van de Kamer de koppen bij elkaar.

Betere samenwerking
Volgens Open Vld-Kamerfractieleider Bart Tommelein kwamen ze overeen dat ze nog meer dan nu het geval is in Kamer en Senaat gaan samenwerken en informatie gaan uitwisselen. Dat zal ook het geval zijn op kabinetsniveau. Bedoeling is dat Open Vld'ers makkelijker dan voorheen terecht zullen kunnen op MR-kabinetten en vice versa.

Politieke familie
"Gezien onze verantwoordelijkheid en als grootste politieke familie hebben we beslist om nauw samen te werken. Wij zijn immers de enige politieke familie met een gezamenlijke sociaal-economische en maatschappelijke visie", stelde MR-Kamerfractieleider Daniel Bacquelaine.

De Gucht en Dewael
Op de vergadering waren ook de liberale ministers Karel De Gucht, Patrick Dewael, Sabine Laruelle en Charles Michel en Europees commissaris Louis Michel aanwezig. De twee partijvoorzitters, Bart Somers en Didier Reynders, waren er niet. Wellicht waren zij aan het onderhandelen over de verdeling van de ministerposten in de regering die morgen de eed aflegt. (belga/adv)

Karel De Gucht was ook aanwezig.
UNKNOWN Karel De Gucht was ook aanwezig.