Parket zoekt verkrachter van 14-jarig meisje: “Ik dacht eerst dat ik gekidnapt werd, maar toen werd ik verkracht”

FAROEK
Het parket van Limburg doet vanavond in het opsporingsprogramma FAROEK een oproep tot getuigen of slachtoffers, om een verkrachter te ontmaskeren. Hij randde in de zomer van vorig jaar een meisje aan in een park in de buurt van Hasselt. Het kind was toen amper veertien, ze durfde het pas een half jaar later tegen haar ouders zeggen.

Op 11 juli vorig jaar ging een meisje van 14 jaar uit Hasselt joggen in het Beukenhof in Sint-Lambrechts-Herk. Ze liep op het pad toen ze plots werd aangevallen. “Ik voelde een hand om mijn mond en buik. Ik dacht eerst dat ik gekidnapt werd. Maar toen werd ik verkracht”, vertelt ze anoniem.

Als alles voorbij is, gaat ze naar huis. Maar ze zegt niets. Het heeft zes maanden geduurd voor het meisje er voor het eerst over durfde te praten. “Het was vakantie en ik wilde het niet verpesten. Ik vond het al stom dat het mij was overkomen. Ik dacht dat ik het wel zou vergeten, maar zoiets vergeet je niet.”

Uiteindelijk is ze samen met haar moeder aangifte gaan doen. Daardoor waren er ook geen materiële bewijzen meer. Alle sporen in het onderzoek lopen momenteel dood. Het meisje kan wel een heel goede beschrijving geven van de dader. Politie en parket in Limburg rekenen nu op de hulp van kijkers van FAROEK. Ze roepen op om het getuigenis van het meisje zoveel mogelijk te delen. Want hoe meer mensen dit zien, hoe groter de kans op het vinden van de dader.

Het parket is op zoek naar een man van 1,80 meter. Hij is atletisch gebouwd en heeft bruin langer haar. Hij heeft een lichtbruine huid en spreekt Nederlands met een licht buitenlands accent. Op het moment van de feiten droeg hij een sportieve witte pet, blauwe T-shirt en felgekleurde loopschoenen van het merk Asics.

Wie informatie heeft, kan terecht op het nummer 0800 30 300 of opsporingen@police.belgium.eu.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.