Parket voert onderzoek naar politiecommissaris van hondenbrigade wegens Jodenhaat

.
VTM NIEUWS .
Het parket voert een onderzoek naar een commissaris van de politie in Anderlecht wegens Jodenhaat. Dat meldt VTM NIEUWS. Het gaat om de leidinggevende commissaris van de hondenbrigade. Hij zou de afgelopen jaren meerdere keren nazimuziek hebben opgezet en hatelijke opmerkingen over Joden hebben gemaakt. Er zijn ook klachten over pesterijen en discriminatie. Er zouden minstens vier klachten zijn ingediend tegen de commissaris. De Algemene Inspectie van de politie is gisteren binnengevallen in het politiecommissariaat van Anderlecht.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

In mei vorig jaar stapten twee agenten van die hondenbrigade naar de Belgische Liga tegen Antisemitisme. De twee agenten, die van Joodse origine zijn, waren gechoqueerd  door de uitlatingen van hun baas. Volgens één van de agenten zou hij “verschillende keren, zo luid dat iedereen het kon horen, naziliederen hebben opgezet. Daarbij zei hij dat het muziek van echte mannen was.”

Volgens de agenten ontkent de commissaris ook de holocaust, de uitroeiing van de joden door de nazi’s. “Commissaris V. zei ook regelmatig tegen wie het wilde horen en in het publiek, dat de concentratiekampen en de gaskamers verzinsels waren en leugens. Dat ze nooit bestaan hebben. “

Een ander feit gebeurde tijdens de training van een geldhond. “Hij liet de hond ruiken aan een van de Joodse agenten om geld te vinden”, aldus ligavoorzitter Joël Rubinfeld.

Unia, de liga voor Gelijke kansen en tegen Discriminatie dient uiteindelijk ook zelf een klacht in tegen de man. In totaal hebben zes agenten nu officieel een klacht ingediend, naast antisemitisme ook voor discriminatie, aanzetten tot haat, pesten en het schenden van de privacy.

De situatie binnen de hondenbrigade is al drie jaar verzuurd. De korpschef van de Zone kreeg al ruim dertig klachten binnen over de man, maar die bleven liggen.

De commissaris zelf is intussen overgeplaatst naar een andere dienst. Zolang het onderzoek loopt, blijft hij gewoon aan het werk. 
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Patrick Van Bogaert

  Hoe kan die commissaris nog in functie blijven?

 • Jan Van Rompaey

  Waarom wordt die niets onmiddellijk zwaar gestraft ? Omdat hij bij de politie werkt? Mogen zij buiten de wet leven ? En dan vraagt men de brave burger om respect te hebben voor die zogenoemde inspecteurs.

 • Samuel Smausentich

  Haat, net als liefde is een gevoelen. Zolang dit zich niet uit in strafbare handelingen, is er niks aan d'hand.

 • Cris HUYSENTRUYT

  30 klachten en er werd niets ondernomen! Een schande!

 • Edmond Dillien

  Het beste voorbeeld van het verschil tussen een gewone agent of inspecteur en hogere rangen , gewoon personeel krijgt zijn of haar ontslag na 3 simpele negatieve evaluaties, zelfs van kerels met 30 klachten tegen zich als het er op aan komt. En die hogere in rang word overgeplaatst zolang het onderzoek loopt, ons kent ons, he.