Parket vermoedt dat helikopterpiloot zelfmoord pleegde

belga
Het onderzoek naar de dodelijke val die een helikopterpiloot van het leger zondag in Amay (in de provincie Luik) maakte, gaat in de richting van zelfmoord, zo heeft het parket van Hoei vandaag meegedeeld. De eerste vaststellingen van de wetsdokter sluiten een tussenkomst van een derde uit.

De militair viel uit de legerhelikopter tijdens een demonstratievlucht ter gelegenheid van een opendeurdag van het vierde geniebataljon in Amay. De copiloot kon het toestel veilig aan de grond zetten. Het lichaam van de piloot werd gisteren na een grote zoekoperatie in de bossen van Neuville teruggevonden.

Het parket van Hoei liet weten dat "de eerste elementen van het onderzoek, onder meer de verhoren, het onderzoek van de helikopter en de beschikbare gegevens, maar ook de eerste vaststellingen van het laboratorium van de technische en wetenschappelijke politie en van de wetsdokter tot dusver niet op de tussenkomst van een derde wijzen". Wel moet nog bijkomend onderzoek gedaan worden.

Defensie deelde mee dat het zijn "oprechte medeleven" aan de familie en collega's van de piloot had overgemaakt.

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

Militairen speurden zondag en gisteren naar het lichaam van de piloot in de bossen van Neuville.
belga Militairen speurden zondag en gisteren naar het lichaam van de piloot in de bossen van Neuville.
belga
belga3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • T2d2 C3p0

    Pff erg vooral voor die die erbij zaten en de families!!

  • Rudy De Wever

    Stafke99 De slimste werken natuurlijk voor de staat, anders zou het hier zo geen catastrofe zijn.

  • Stafke99

    Nadat we al wisten wat die piloot allemaal moest doen om uit de helikopter te geraken, wisten wij al na een minuut dat het zelfdoding was en is. Snuggere mensen bij het parket!!!