Parket van Luik vraagt om internering Romain Hissel

Romain Hissel zit nu in een gespecialiseerde zorginstelling.
UNKNOWN Romain Hissel zit nu in een gespecialiseerde zorginstelling.

Het parket van Luik heeft vandaag voor de raadkamer gevraagd om de internering van Romain Hissel in een inrichting voor bescherming van de maatschappij. Romain Hissel wordt beschuldigd van moordpoging op zijn vader Victor Hissel. De verdediging eiste een aanvullend medisch onderzoek, want volgens hen zou Romain Hissel verzorging nodig hebben, maar dan niet in het kader van een interneringsprocedure.
 
De raadkamer moet bepalen of Romain Hissel naar het hof van assisen gestuurd wordt of hij geïnterneerd moet worden of dat hij een andere maatregel opgelegd moet krijgen.

In gespecialiseerde zorginstelling
Vandaag verscheen Hissel samen met zijn advocaten in ieder geval als een vrij man op de hoorzitting. Sinds zijn recente invrijheidsstelling verblijft hij in een gespecialiseerde zorginstelling.
 
Het parket is van mening dat Romain Hissel geïnterneerd moet worden, zijn advocaten daarentegen pleiten dat hij verzorging krijgt die meer toegespitst is op zijn specifieke geval. Hem in een inrichting voor bescherming van de maatschappij plaatsen, zal volgens hen uitdraaien op een onherstelbare ramp.

Geen geestesziekte
De jongeman heeft volgens zijn advocaten een zwakke persoonlijkheid en een inrichting voor bescherming van de maatschappij is niet de juiste plaats voor hem "want hij heeft geen geestesziekte", luidt het. "Hij wordt nu zeer goed verzorgd op de plaats die we gekozen hebben", zeiden ze.
 
Om de exacte toestand van Romain Hissel te checken vragen ze om verder onderzoek. De raadkamer spreekt zich daarover uit op 7 mei.
Volgens de burgerlijke partij verwacht ook vader Victor Hissel dat zijn zoon de nodige zorg krijgt. (belga/ka)