Parket Tongeren onderzoekt vechtpartij tussen kleuters

Het parket van Tongeren is een onderzoek gestart nadat twee kleuters dinsdag slaags raakten op de speelplaats van een schooltje in Boxbergheide, bij Genk. De ouders van het kindje dat 'gewond' raakte, dienden een klacht in bij de politie. Dat schrijven Het Laatste Nieuws, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg vandaag.

Twee kinderen van 2,5 en 3 jaar oud kregen begin deze week ruzie. Een van de jongetjes werd daarbij in zijn hand gebeten. Daarop stapten de ouders naar de politie om aangifte te doen. "We hebben inderdaad een klacht ontvangen en kunnen niet anders dan het proces-verbaal overmaken aan het parket van Tongeren", klinkt het.

Werkwijze
De directeur van het kleuterschooltje reageert verbouwereerd.  "De kleuterjuf en de zorgcoördinator hebben beide kinderen onmiddellijk bij zich geroepen en hen berispt voor hun gedrag. Het gewonde kind werd verzorgd en de ouders werden verwittigd, net als het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB). Dat is de gebruikelijke werkwijze van onze school."

Op het ogenblik van de ruzie was de directeur met een andere klas naar de stadsbibliotheek. Hij werd op de hoogte gebracht van de stappen die zijn medewerkers hadden genomen.

"Normaal"
"Kleuters maken soms ruzie. Dit hoort bij het normale gedrag van jonge kinderen. Ze leren omgaan met elkaar en met grenzen. Als school hebben we daar aandacht voor. Als we vaststellen dat er een problematisch gedrag zou zijn, nemen we onmiddellijk contact op met de ouders en het CLB. Omdat we pas aan het begin van het schooljaar staan, moeten we de kinderen nog beter leren kennen. In elk geval aanvaarden we geen grensoverschrijdend gedrag. We betreuren de commotie ondanks onze inspanningen. We hopen alsnog het schooljaar in alle sereniteit verder te laten verlopen", aldus de directie.