Parket opent onderzoek naar Grote Moskee

De Grote Moskee van Brussel
BELGA De Grote Moskee van Brussel
Na de politiek neemt ook het parket de Grote Moskee van Brussel onder de loep. Dat is een opsporingsonderzoek gestart, zo antwoordde minister van Justitie Koen Geens (CD&V) op een parlementaire vraag van N-VA-fractieleider Peter De Roover. Dat berichten Het Nieuwsblad en De Standaard vandaag en wordt bevestigd door het Brusselse parket.

In een nota die in mei uitlekte, waarschuwde het OCAD, het Coördinatieorgaan voor Analyse van de Terreurdreiging, al voor de imamopleiding in de Grote Moskee. Het wees op opleidingsboeken die op­roepen tot haat tegen joden, on­gelovigen en holebi's.

Het parket is nu een opsporingsonderzoek gestart, zo meldde Geens en bevestigde het parket. Als het parket inbreuken op de antiracisme- en antidiscriminatiewetgeving vaststelt, dan volgt een vervolging.

De Roover is tevreden dat het parket werk maakt van de situatie. Hij waarschuwt ervoor dat het materiaal ook nog elders in moskeeën en gevangenissen circuleert. "Mensen van de moslimgemeenschap die op zulke haatpropaganda stoten, stappen het best naar de parketten, zodat die hun werk kunnen doen."
18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gabrielle Vansaet

  als wij een christenkerk bouwen bij de moslims in hun land worden wij tegen de misschien verbannen ogesloten wij moeten daar ook alles gaan vol bouwen het zal niet lang duren mensen die hier werken geen probleem assad wil alles naar andere landen sturen en hier is al veel armoerde hoe gaan ze dat nog oplossen

 • willy platteau

  het zal gaan tijd worden ! dat ze maar eens goed met de grove borstel erdoor gaan ! en niet alleen in de grote moskee

 • Tony Vandermaelen

  Het Parket is zoals de cavalerie in cowboy-filmen, die komen altijd toe als iedereen al lang dood is. Moeten we nu lachen of huilen?

 • Joseph Van Gool

  Sluiten en afbreken dat kot, afgelopen met die onzin.

 • Patrick Moorthamer

  Breek dié handel af ongeacht welk geloof, ineens opgelost.